ALMERE - Almere City FC zal ook komend seizoen in de Keuken Kampioen Divisie uitkomen. Aan het einde van het ambitieuze vijfjarenplan van de Almeerders werd opnieuw de Eredivisie niet gehaald. In de 1e ronde van de play-offs werd de thuisploeg in een regenachtig Almere compleet afgedroogd door NEC (0-4).

En daar zag het in het begin zeker niet naar uit. De ploeg van Jeroen Rijsdijk startte sterk en overliep de gasten uit Nijmegen. Zo werd er al een goal van Thomas Verheydt afgekeurd na interventie van de VAR en zag Ryan Koolwijk dat zijn vrije trap uit het doel werd geranseld door keeper Branderhorst. Tussen de Almeerse aanvallen door kreeg NEC ineens een strafschop te nemen na een overtreding van Receveur op Javier Vet. De normaal trefzekere Jordy Bruijn schoot te slap in en zag keeper Woud keren. Terwijl Almere City weer ten aanval ging sloeg NEC in de slotfase van de eerste helft toe. Eerst na een knappe solo van Jonathan Okita en vervolgens kreeg men weer een strafschop na een overtreding op Rens van Eijden. Bruijn nam ondanks zijn misser opnieuw de verantwoording en mikte nu wel raak.

In de tweede helft liet de ploeg van Rogier Meijer het initiatief aan de thuisploeg en loerde op de counter. Almere City FC leek echter aangeslagen, zo niet murw gebeukt door de Nijmeegse treffers. Van het goede spel van voor de rust was niets meer over en NEC profiteerde optimaal. Vet wist een voorzet van Cas Odenthal binnen te werken en vijf minuten later bepaalde Okita de eindstand op 0-4 met zijn tweede treffer.

In de halve finale gaat NEC op bezoek bij Roda JC, dat eerder op de avond verrassend te sterk was voor De Graafschap (2-3).