FLEVOLAND - Ruim 600 fietsers namen zondag 11 juni met succes deel aan de Omloop Flevoland, het oudste toerfietsevenement van de Provincie Flevoland. Een extra knappe prestatie, want op het heetst van de dag tikte het kwik aardig de dertig graden aan.


Organisator Wil Dennissen van Toerclub Flevoland kijkt terug op een uiterst geslaagde fietsdag: “Het was genieten geblazen. En zweten! De ideale temperatuur voor dit evenement ligt iets boven de twintig graden, al is het vooral belangrijk dat het niet regent. Maar hiervoor hadden we zeker van tevoren getekend!”

Ook de deelnemers genoten met volle teugen. Marco Weijsenfeld uit het Gelderse Doornenburg is verrast door het veelzijdige karakter van de Omloop Flevoland. Daarnaast roemt hij de organisatie. “De complete route is supergoed uitgepijld. Ik heb dat nog nooit zo goed gezien. Dit is ontzettend veel werk, dus een grote pluim voor de organisatie.”

Er was ook buitenlandse belangstelling voor de Festool Omloop Flevoland. “We hebben genoten van de routes, de sfeer en de organisatie”, vertelt Rudy Vermeulen uit het Belgische Kieldrecht. “Ik ben echt verrast hoe veelzijdig fietsen in Flevoland is.”

Ook de Strade Bianchi valt in de smaak bij de deelnemers. Sinds enkele jaren staat deze graveltocht ook op het programma van de Omloop Flevoland. “Je verwacht veel lange rechte stukken in Flevoland, maar er zitten verrassend veel bochtjes in de route.”

Deelnemers konden meedoen aan zes afstanden (25, 65, 95, 125, 150 of 175 kilometer) of de Strade Bianche (50 of 75 kilometer). Dennissen: “Volgend jaar hopen we uiteraard weer terug te zijn om deze toerfietstraditie voort te kunnen zetten!”

Zie voor meer informatie en foto’s:

www.omloop-flevoland.nl

www.facebook.com/omloopflevoland