ELBURG - De werkzaamheden aan de Elburgerbrug en het kruispunt van de Elburgerweg die sinds 18 maart bezig zijn, liggen op schema. Vrijwel alle opbreekwerkzaamheden zijn succesvol afgerond. Na het storten van beton vorige week, is aannemer Van der Lee van start gegaan met de wederopbouw van het asfaltpakket en het brugdek op de Elburgerbrug. Het ziet ernaar uit dat zowel de brug als de weg vanaf zaterdag 27 april weer open gaan voor verkeer. Tot die tijd zijn de Elburgerbrug en Elburgerweg gesloten voor auto-, vracht- en landbouwverkeer. Voetgangers, (brom)fietsers en vaarverkeer kunnen van de brug en het fietspad gebruikmaken.


Omleidingsroutes

Auto- en vrachtverkeer en bestuurders van landbouwvoertuigen kunnen via Harderwijk of Kampen rijden. Voor mensen die te voet, met de fiets, bromfiets of scooter reizen, blijft de brug continu open. Mogelijk moet u op sommige momenten wachten vanwege het aan- of afvoeren van materiaal en de brugopeningen voor het scheepvaartverkeer. Er zijn speciaal ingerichte parkeerplaatsen met fietsenstallingen bij de brug aan Flevolandse en Elburgse kant. De fietsenstallingen bij Beachclub NU, langs de Drontermeerdijk en aan de Elburgse kant zijn voorzien van hekken, camerabewaking en lichtvoorziening. Provincie Flevoland en Beachclub NU zijn niet aansprakelijk in geval van diefstal of vandalisme. Bekijk het kaartje voor de locaties van de parkeerplaatsen.

Vaarverkeer

Als u via de Elburgerbrug vaart, houd er dan rekening mee dat er aangepaste openingstijden zijn. Om oponthoud te voorkomen, kunt u het beste de vaarroute vermijden. De brug is op werkdagen open om 10.00, 12.00 en 14.00 uur. Van 17.00 tot 7.00 uur en in de weekenden is de brug volgens de reguliere tijden open. Kijk voor de laatste informatie over de bedientijden van de brug in de Vaarapp.

Meer informatie

Heeft u behoefte aan meer informatie of een vraag over deze werkzaamheden? Ga dan naar de veelgestelde vragenpagina, bezoek de webpagina Elburgerbrug of neem contact op per e-mail.