DRONTEN - Sport in Dronten van De Meerpaal besteedt in de week van maandag 6 tot en met zondag 12 november extra aandacht aan sporten en bewegen met een beperking. Dit in het kader van de Week van het Aangepast Sporten.


Wandelen en paardenactiviteiten

Inwoners met een beperking maken in deze speciale actieweek op een laagdrempelige manier kennis met de sportmogelijkheden in de gemeente Dronten. Op vrijdag 10 november is er bijvoorbeeld om 10.30 uur een wandeling van een half uur onder begeleiding van Oefentherapie Mensendieck en Topfit Fysiotherapie. Voor deze activiteit hoef je je niet aan te melden. Een dag later organiseert Stichting Gehandicapten Flevoland (SPGF) van 13.00 tot 15.00 uur de activiteit hoefijzers versieren. Op zondag staat het versieren van pony’s van 10.00 tot 12.00 uur op het programma. Beide activiteiten kosten 20 euro. Om je aan te melden voor een van deze of beide activiteiten stuur je een e-mail naar aanmelden@spgf.nl.

Regulier aanbod

Sport in Dronten van De Meerpaal vindt het belangrijk dat iedereen kan sporten. Dit draagt namelijk bij aan participatie in de maatschappij. Sporten zorgt voor ontmoeting en dus sociale contacten en het bevordert de gezondheid. Op de website www.sportindronten.nl vind je het complete aanbod voor aangepast sporten terug. Voor algemene vragen neem je contact op met buurtsportcoach René Lont (rene.lont@meerpaal.nl tel. 06 30 52 58 35).