DRONTEN - Op woensdag 8 september, tijdens de Open Lesweek van De Meerpaal Academie, kun je tussen 16.00 en 17.00 uur kennismaken met de docenten en werkwijze van de Popschool tijdens een speeddate in de popstudio van De Meerpaal. “Samenspelen in een band. Dat is het doel waarmee veel leerlingen op muziekles zitten. Het is enorm inspirerend om de energie van livemuziek op een podium te delen met je medemuzikanten,” aldus bandcoach Mark Dekkers.

De speeddate is laagdrempelig ingericht en interessant voor muzikanten van alle denkbare niveaus. Je kunt je instrument meenemen en samen met de bandcoach en andere aanwezigen een jamsessie te starten. Wil je eerst alleen kijken? Dat mag natuurlijk ook.

Verschillende mogelijkheden
Mark kan je alles vertellen over de bandlessen van De Meerpaal Popschool. Veel Popschoolleerlingen kiezen voor de wekelijkse bandlessen waarbij je als band in 10 lessen toewerkt naar een bandnight. Maar je kunt ook aansluiten bij de band Soul Society of je inschrijven voor de 50 Years of Pop History Band, een nieuw muzikaal project van De Meerpaal Academie. In 30 repetities wordt gewerkt aan een aantal medleys die samen het verhaal vertellen van popmuziek door de jaren heen.

De Popschool Speeddate vindt plaats op 8 september in lokaal 9 in De Meerpaal. Je kunt je vooraf aanmelden door een mail te sturen naar popschool@meerpaal.nl maar het is ook mogelijk om zonder aanmelding te komen.