DRONTEN - Op vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 januari vindt het Nationaal Theaterweekend plaats in De Meerpaal. Voor slechts 10 euro zit je op de eerste rij bij vier diverse voorstellingen. Ook zijn er gratis nevenactiviteiten georganiseerd, zoals rondleidingen, knutselworkshops en extra optredens in de foyer. Het Nationaal Theaterweekend is een initiatief van het Nationaal Theaterfonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Vrijdag 27 januari
Cabaret: Kees van Amstel – Vluchtweg altijd vrijhouden (20.15 uur)
Waarom vluchten we toch zo graag? Voor verantwoordelijkheden, voor stress en voor elkaar? Kees vlucht ook graag, maar dan voor z’n plezier. Kees houdt z’n vluchtweg altijd vrij, of zoals hij noemt: reizen. Verwacht wat we van Kees van Amstel gewend zijn: een show vol knotsgekke verhalen en grappen.

“Kees van Amstel is een rasverteller die van iedere situatie wel iets komisch weet te maken.” – De Volkskrant ★★★★

Zaterdag 28 januari
Jeugd: Bonte Hond – 90’s vs 20’s (8+) (14.00 uur)
Het is tijd voor de battle van de eeuw. Suzan en Freek nemen het op tegen Twarres en Snelle gaat de strijd aan met MC Hammer. Elsa staat tegenover Pocahontas en Flippo’s tegenover Squishies. Een voorstelling over wederzijds onbegrip tussen ouders en kinderen. Tegelijkertijd laat 90’s vs 20’s zien dat het onvermijdelijk is om net als je ouders te worden, ook al roep je nog zo hard van niet. En dat is ook oké!

Spektakel: Släpstick – The Roaring Twenties (20.15 uur)
Dé onovertroffen, magnifieke, chique, swingende, zingende, roerende, ontroerende belevenis van het decennium! Een jubileumvoorstelling die de gloriedagen van de slapstick even fijnzinnig als elegant laat herleven. Wentel je wederhelft rond op de buzzing beat van de dansorkesten; baad in de pracht en praal van de feestzaal in Jugendstil en zwelg in de decadentie van de upper class.

“Släpstick biedt vermaak op wereldniveau.” – Algemeen Dagblad ★★★★

Zondag 29 januari
Jeugd: Brandweerman Sam Live! – De verloren Piratenschat (2+) (14.00 uur)
Een beruchte piraat heeft ooit zijn schatkist op Piekepolder eiland verstopt en daarom wordt er een speurtocht georganiseerd. Wie zal de felbegeerde schat als eerste vinden? Kinderen mogen uiteraard verkleed komen, bijvoorbeeld als brandweerman of piraat. Na afloop kunnen zij op de foto tijdens een meet & greet met Sam en zijn vrienden.

Voor meer informatie over de voorstellingen en het bestellen van kaarten zie www.meerpaal.nl. Hier kunnen geïnteresseerden zich ook aanmelden voor een rondleiding door De Meerpaal op zaterdag 28 januari om 12.30 uur of 16.00 uur.