LELYSTAD - Tijdens de ledenvergadering van de Flevolandse afdeling van de Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie (JOVD) is afgelopen vrijdag een nieuw bestuur aangetreden. Het bestuur heeft als doel gesteld jongeren op een laagdrempelige manier kennis laten maken met politiek, zodat ze in maart naar de stembus zullen gaan.

Willemijn Vink (20) uit Dronten neemt het stokje over van Drontenaar Erik Sjoers die na drie jaar in het bestuur aftreedt. Naast haar zijn Ayoub Mansouri (22, Lelystad), Martijn Wortman (25, Zeewolde), Rutger van den Bosch (20, Lelystad), Alicesun Koorenhof (20, Almere) en Leonie Kamphuis (17, Harderwijk) verkozen tot respectievelijk secretaris, penningmeester, bestuurslid organisatie, -politiek en -promotie.

“De Tweede Kamerverkiezingen zijn altijd goed in beeld. Maar de gemeenteraadsverkiezingen lijken verder weg te staan, terwijl deze verkiezingen en gemeentelijk beleid júíst dicht bij de kiezer liggen.” vertelt de nieuwe voorzitter Willemijn Vink. Daarom wil het bestuur aankomend jaar inzetten op de rol van de gemeenteraad en de verkiezingen door samenwerkingen met middelbare scholen, mbo’s en hbo’s in de provincie. “Wij hopen dat jongeren eerder gaan stemmen als zij zien wat politiek doet en welk effect hun stem dus heeft.”