EMMELOORD / DRONTEN - Heb jij groene vingers en zit jij vaak in je tuin te wroeten? Vind je het leuk om andere tuinbezitters te helpen met het vergroenen en diervriendelijker maken van hun tuin? Doe dan mee aan de train de-trainer bijeenkomst en leer hoe je zelf je kennis kunt delen. Als trainer ontvang je een Tuiny Bloeipakket en een Bloeiboog.

Waarom meedoen en je kennis delen
Het vergroenen van je buurt is niet alleen leuk, het is ook nog eens goed voor de biodiversiteit. De biodiversiteit staat namelijk onder druk en dat heeft grote gevolgen voor het leven op aarde, de landbouw, natuur en de stad. Wij dromen van natuur dichtbij voor alle inwoners van Flevoland. En dat creëren we met z'n allen. Naast dat vergroenen mooi is, is het ook belangrijk voor de *biodiversiteit. Daarom organiseren wij op de dag van de biodiversiteit deze actitiveit.

Wat bieden wij aan jou
Tijdens de train-de-trainersbijeenkomst leer je alles wat je moet weten om de workshop Een levende tuin maak je zelf' in jouw buurt, gemeente of regio zelf te organiseren en te geven. Van het werven van deelnemers tot een uitgewerkt lesplan. Daarbij bieden wij jou alle materialen die je nodig hebt. Kant-en-klaar voor jou beschikbaar.

Met deze laagdrempelige workshop leren bewoners op een praktische en inspirerende manier hoe zij hun tuin groener, natuurlijker en diervriendelijker maken. De workshop is ontwikkeld voor Flevolanders die misschien wel meer groen willen, maar geen of weinig tuinervaring hebben. Je gaat met veel ideeën voor je eigen tuin naar huis en je leert mensen in de buurt kennen met dezelfde
wensen.


Wat:
Train-de-trainer bijeenkomst: 'Een levende tuin maak je zelf'

Voor wie:
Groene bewoners uit de provincie Flevoland met basiskennis over tuininrichting en tuinplanten. En je vindt het leuk vinden om anderen te adviseren en te inspireren ook hun tuin te vergroenen..

Wanneer:
maandag 22 mei 2023, van 19.30 tot 22.00 uur, Internationale dag van de biodiversiteit

Waar:
Geef bij het aanmelden je voorkeur door voor: het Koekoeksnest in Emmeloord of het Ontmoetingspark Buiten in Dronten. Locatie is afhankelijk van voorkeur deelnemers

Aanmelden

Geen groene vingers
Geen groene vingers maar wil je wel graag aan de slag? Volg de gratis online cursus een levende tuin of kijk op ivn.nl/flevolandbloeit. Vergroenen hoeft niet moeilijk te zijn. Wij helpen jou daarbij. Hoera voor de luie tuinier!