DRONTEN - Vanaf 15 juni lanceren Disney en Pixar een splinternieuwe film over één van de meest populaire Disneyfiguren: Buzz Lightyear! We kennen Buzz allemaal nog van Toy Story. Het eerste deel van een van de geliefde filmreeks kwam uit in 1995 en na vier films die niet meer zijn weg te denken uit het collectieve geheugen krijgen we nu het achtergrondverhaal van de ruimteheld te zien.

Lightyear vertelt dus het verhaal van de jonge astronaut Buzz, ingesproken door Chris Evans. Buzz belandt tijdens een van zijn reizen per ongeluk in de toekomst, waar zijn aartsrivaal Zurg de macht probeert over te nemen. Samen met een voor hem onbekende crew en zijn robot kat Sox moet hij alles op alles zetten om Zurg’s plannen te stoppen.

Spin-off
Disney heeft al eens gespeeld met een spin-off film van Buzz Lightyear. In 2000 kwam het met de korte film “Buzz Lightyear of Star Command: The Adventure Begins. Dit leidde uiteindelijk tot een televisieserie. In tegenstelling tot de nieuwe film ging het hier nog duidelijk om een plastic versie van de sterrenreiziger.

Lightyear is dus vanaf 15 juni te bewonderen op het witte doek. Tickets zijn verkrijgbaar op https://www.meerpaal.nl/film/. De film is beschikbaar in het Nederlands en Engels.