DRONTEN - Elke dag een verse warme maaltijd op tafel. Dat verdient iedereen. Tafeltje Dekje van De Meerpaal regelt het voor mensen die dat (even of langdurig) niet meer zelf kunnen. Hiermee worden niet alleen de gebruikers, maar vaak ook familie en mantelzorgers ontzorgd. Een vast team vrijwilligers bezorgt de maaltijden thuis en houdt een klein oogje in het zeil aan de voordeur. Ter uitbreiding van het team zoekt De Meerpaal extra chauffeurs.

Als chauffeur word je onderdeel van een enthousiast team vrijwilligers dat dagelijks in de weer is om de gezonde maaltijden thuis te bezorgen. En om even een sociaal praatje te maken aan huis. De maaltijden worden dagvers bereid in Eeterij de Rede. Daar begint de rit om daarna, veelal via een vaste route, de maaltijden persoonlijk af te leveren. Een verschil makende bezigheid voor mensen die met pensioen zijn, een uitkering ontvangen of om een andere reden uit het arbeidsproces zijn. Ook voor wie naast werk of studie iets wil betekenen voor een ander in de gemeente Dronten.

Veel afnemers van Tafeltje Dekje benutten deze maaltijddienst al vele jaren. Anderen maken er maar kort gebruik van tijdens een revalidatie of tijdelijk ziekzijn. Of om voor een bepaalde periode deze zorg van mantelzorgers en familieleden over te nemen. De Meerpaal kan indien de nood aan de man is al binnen 24 uur de maaltijdservice inregelen. Volledig afgestemd op dieet en eventuele allergieën.

Hierover verder praten of aanmelden kan via 0321 388 777, serviceplein@meerpaal.nl of via het Serviceplein in De Meerpaal.