Dronten - Na een lange zomerstop is het weer mogelijk om creatieve ideeën vorm te geven bij de verschillende cursussen Tekenen & Schilderen. Deze cursus wordt gegeven voor zowel beginners als gevorderden, zodat er voor iedere teken- en schilderliefhebber een passend instapniveau is. Terwijl je in de basiscursus werkt aan concrete opdrachten, word je in de verdiepende cursus uitgedaagd om je grenzen op te zoeken en je fantasie te volgen.

“Een kunstwerk maken is steeds kijken, aanpassen en weer kijken”, aldus docente Linda Dekker. “In deze basiscursus werk je aan opdrachten zoals stilleven tekenen of het schilderen van landschappen. Daarnaast word je uitgedaagd na te denken over de inhoud van je kunstwerk”. Bij deze cursus leer je niet alleen heel goed kijken en weergeven wat je ziet, je leert ook nadenken over wat je maakt en waarom je bepaalde keuzes maakt. De cursus vindt iedere woensdagavond (19.30 tot 22.00 uur) of donderdagochtend (9.00 tot 11.30 uur) plaats in De Meerpaal.

Ga de diepte in met je kunstwerk
Heb je een basiskennis tekenen en schilderen en ben je op zoek naar meer verdieping in je beeldend werk en je techniek, dan is de cursus ‘Tekenen & Schilderen – Verdieping’ helemaal geschikt. “Juist door veel te proberen, maak je grote sprongen”, vertelt docente Rachel Onstwedder. “In deze cursus laat je je fantasie de vrije loop en je zult ontdekken dat dit tot prachtige resultaten leidt.” Het cursusjaar is opgedeeld in drie blokken waarbij zeer uiteenlopende technieken de revue passeren. De cursus vindt wekelijks plaats op maandagavond van 19.30 tot 22.00 uur in De Meerpaal.

Open Lesweek
Ben je nieuwsgierig naar één van de lessen? Van 31 augustus tot en met 5 september is het Open Lesweek bij De Meerpaal. Belangstellenden kunnen vrijblijvend een kijkje nemen in de lesruimtes, maar mogen soms ook meedoen met de lessen. Muziek maken, schilderen, beeldhouwen, dansen, acteren: alles is weer mogelijk in het nieuwe cursusjaar van De Meerpaal Academie. Kijk op www.meerpaal.nl/open-lesweek voor het volledige aanbod.

Kijk voor meer informatie over de lessen op www.meerpaal.nl/cursussen