DRONTEN - Volgende week maandag (24 april 2023) start Provincie Flevoland met de tweede fase van de onderhoudswerkzaamheden aan het fietspad langs de N711 Dronterringweg. Naast het vervangen van het asfalt door duurzaam beton, worden er ook een aantal maatregelen genomen die de veiligheid en het rijcomfort van het brom-/fietsverkeer verbeteren.

Omleidingen

Vanaf 24 april wordt een groter deel van het fietspad afgesloten. Dan vinden de werkzaamheden tussen de Elandweg en de Noord plaats. Voor (brom)fietsers is er een omleiding ingesteld.

De volgende werkzaamheden worden uitgevoerd:

- Gehele asfaltverharding wordt verwijderd;
- Langs het fietspad wordt grond afgegraven voor de verbreding;
- De afgegraven grond wordt gevuld met zand en puin;
- De helling van en naar de brug wordt opgehoogd door het aanbrengen van puin en zand;
- Het aanbrengen van een nieuwe (vezelversterkte) betonverharding
- Vernieuwen van de Brugleuning;


Hinder Dronterringweg
Om de aan- en afvoer van materialen goed en veilig te laten gebeuren, worden er naast de afsluitingen en genoemde omleidingen voor het fietsverkeer, ook verkeersmaatregelen getroffen op de Dronterringweg. De maximumsnelheid tussen de Elandweg en de rotonde de Noord wordt verlaagd naar 50 km/uur vanwege in- en uitrijdend werkverkeer en eventuele obstakels in de bermen. Ook is de kans groot dat de Dronterringweg tussen de rotonde "Rivierendreef" en de rotonde "de Noord" tussen 8.00 uur - 17.00 uur wordt afgesloten om werkzaamheden vanaf de rijbaan te kunnen uitvoeren, en materialen veilig te aan- en af te voeren.