DRONTEN - Tijdens de start van de Nationale Sportweek werd de vernieuwde website SportinDronten.nl officieel gelanceerd: een platform waarop inwoners van Dronten, Swifterbant en Biddinghuizen ontdekken welke sport er bij hen past. Deze website is mede mogelijk gemaakt door de inzet van lokale sportaanbieders. In een werkgroep hebben zij hun een bijdrage geleverd aan de invulling van het digitale platform. “Inmiddels is de website enkele weken in bedrijf en we kunnen niet anders dan concluderen dat het nu al een enorme aanwinst is”, aldus Aylin van Duinen, JOGG-regisseur en voorzitter van de werkgroep.

De werkgroep wordt gevormd door Steven Verstraten (Algemene Bridge Club Dronten), Bjorn Kamans (BC Vuas), Judith de Vrij (Badmintonclub BC Dronten), Ian Geschiere (Survivalrun Vereniging Dronten), Jan van Gelder en Peter van Dooren (allebei van Meng-Ho/Sportcentrum de Bever). Aylin is heel blij met hun inzet: “SportinDronten.nl is opgezet door de sportaanbieders. De werkgroep heeft hard gewerkt om alle wensen van de sportieve verenigingen, clubs en andere partijen samen te voegen in een platform voor alle inwoners.” Werkgroeplid Jan van Gelder: “Het was een creatief proces, waarin we echt samen de schouders eronder hebben moeten zetten. Maar het is meer dan gelukt: de eerste reacties zijn heel positief.”

Van Lokaal Sportakkoord naar werkgroep

Het idee om een gezamenlijk platform te ontwikkelen met daarop al het beweegaanbod in de gemeente, komt voort uit het Lokaal Sportakkoord. Hierin hebben sport- en beweegaanbieders, zorg, onderwijs, het bedrijfsleven en de gemeente afspraken gemaakt over de ambities op het gebied van sport en bewegen. Aylin: “Uit het akkoord kwamen een aantal actiepunten, waaronder zorgen voor een toegankelijke sportcultuur. Daaruit is SportinDronten.nl geboren. We zijn direct van start gegaan met een werkgroep met vertegenwoordigers van een aantal verenigingen en hebben onder andere met een enquête de wensen van alle sportaanbieders opgehaald.” Werkgroeplid Bjorn Kamans is blij met de samenstelling van de werkgroep: “Het is mooi dat de werkgroep uit meerdere sportdisciplines bestaat. Daardoor zijn heel veel sporten meegenomen bij de bouw van het platform.”

Wat is SportinDronten.nl?
SportinDronten.nl biedt een handig overzicht van alle sportaanbieders in de gemeente Dronten. Van bootcamp tot rugby en van bridgen tot waterskiën. En voor wie nog geen idee heeft welke sport er bij hem of haar past, is er ook een handige test om uit te zoeken welke sport of activiteit er het beste aansluit. Aylin: “Naast de test en het sportaanbod vind je op de website ook een overzicht van alle buurtsportcoaches, gratis sportlocaties, aanbod voor scholen, informatie over aangepast sporten, et cetera. Het is echt een heel compleet overzicht van alles wat met sport en bewegen te maken heeft in onze gemeente.” De werkgroep blijft actief, vertelt werkgroeplid Ian Geschiere: “We blijven actief met het promoten van de website zodat alle verenigingen aanhaken en inwoners de weg naar de website weten te vinden.”

Feestelijke lancering
SportinDronten.nl wordt beheerd door Sport in Dronten, bestaande uit de buurtsportcoaches, een verenigingsondersteuner en JOGG-regisseur Aylin van Duinen. Op zaterdag 18 september, tijdens de No Limit Challenge voor mensen met een (licht)verstandelijke beperking en de eerste dag van de Nationale Sportweek, is SportinDronten.nl feestelijk gelanceerd door wethouders Irene Korting en Ton van Amerongen.