DRONTEN - Sport in Dronten en Coloriet de Regenboog hebben de handen ineens geslagen en zijn afgelopen maandag 4 april gestart met stoelgym voor verschillende woongroepen. “Eén van de doelen vanuit het Lokaal Sportakkoord is om sporten dichterbij de doelgroep te brengen”, vertelt René Lont, buurtsportcoach. “Deze samenwerking is een perfecte manier om met mensen die minder mobiel zijn toch sportief bezig te zijn.”

De woongroepen starten met een pilot van drie lessen, deze worden 100% bekostigd vanuit het Lokaal Sportakkoord. Bij succes wordt een vervolg gegevens aan deze sportieve lessen. Op deze manier zorgt Sport in Dronten ervoor dat beweegactiviteiten voor alle leeftijdsgroepen mogelijk wordt gemaakt. René: “Als contactpersoon voor het aangepast sporten in de gemeente Dronten ben ik op zoek gegaan naar mogelijkheden voor deze doelgroep bij Coloriet. Na verschillende overleggen bleek stoelgym het meest geschikt te zijn voor de bewoner.”

Sportaanbieders die ook graag sporten willen aanbieden bij verschillende doelgroepen kunnen zich melden via de website van Sport in Dronten: www.sportindronten.nl