DRONTEN - In navolging op de eerder georganiseerde ouder- en kindactiviteiten heeft het Opgroeicafé Dronten in samenwerking met Geschiedschrijving Dronten een wandelspeurtocht ontwikkeld. “Een interactieve looproute dwars door Dronten”, aldus Marije Vos van het Opgroeicafé. “Tijdens de route ontdek je leuke weetjes over Dronten en tegelijkertijd geniet je samen met je kinderen van het lekker buitenzijn.” Voor de fietsliefhebbers is er een speeltuinroute ontwikkeld.

Claudia Jansen, sociaal werker bij De Meerpaal, vult aan: “Met deze activiteiten willen we ouders stimuleren om lekker met de kinderen erop uit te trekken. Dronten zit immers vol verrassingen, dat blijkt wel uit de leuke weetjes tijdens de speurtocht.” Voor fietsliefhebbers is er een speeltuinroute uitgestippeld. “We hebben met behulp van de inwoners de leukste speeltuinen geselecteerd en daar een route voor uitgestippeld.” Er is een fietsroute van vier kilometer en één van acht. De routes zijn verkrijgbaar via het Serviceplein in De Meerpaal of via claudia.jansen@meerpaal.nl

Gezond en sportief in jouw buurt
De werkgroep van het Opgroeicafé Dronten – bestaande uit De Meerpaal, FlevoMeer Bibliotheek, Home-Start, Kinderopvang Dronten en Icare Jeugdgezondheidszorg – hebben in het kader van ‘Samen gezond en sportief in jouw wijk’ verschillende activiteiten ontwikkeld waarbij zowel ouders als kinderen actief bezig zijn. Met dit project wordt getracht om zoveel mogelijk inwoners te betrekken bij het creëren van een gezonde leefomgeving. Meer informatie over dit project is te vinden op: www.samenactief.nl/samen-gezond-en-sportief/.