DRONTEN - Op dinsdag 14 september vindt er weer een Opgroeicafé plaats in Dronten. Het Opgroeicafé is een plek waar ouders/opvoeders elkaar kunnen ontmoeten, ervaringen delen en informatie ontvangen op het gebied van opvoeden en opgroeien. Deze editie wordt verzorgd door VitaalOveral en staat in het teken van ouder en kind yoga. Het Opgroeicafé is van 10.00 tot 11.30 uur in De Meerpaal.

“Deze vorm van yoga voor zowel ouders als kinderen is ontzettend leuk”, vertelt Claudia Jansen, sociaal werker van De Meerpaal en organisator van de Opgroeicafés. “Door middel van ademhalingsspelletjes en yogahoudingen is het een actieve, gezellige én leerzame les voor beide doelgroepen.” Deelname is gratis, maar aanmelden is noodzakelijk. Dit kan tot zaterdag 11 september via claudia.jansen@meerpaal.nl of telefonisch via 06 51 53 64 34. Op vrijdag 1 oktober vindt hetzelfde Opgroeicafé plaats in Swifterbant, van 10.00 tot 11.30 uur in FlevoMeer Bibliotheek Swifterbant. Aanmelden hiervoor kan tot 28 september via bovenstaande contactgegevens. Graag bij aanmelding aangeven om hoeveel kinderen het gaat met de bijbehorende leeftijden. Tip: trek makkelijk zittende- of sportkleding aan.

Gezond en sportief in jouw buurt
De werkgroep van het Opgroeicafé Dronten – bestaande uit De Meerpaal, FlevoMeer Bibliotheek, Home-Start, Kinderopvang Dronten en Icare Jeugdgezondheidszorg – hebben in het kader van ‘Samen gezond en sportief in jouw wijk’ verschillende activiteiten ontwikkeld waarbij zowel ouders als kinderen actief bezig zijn. Met dit project wordt getracht om zoveel mogelijk inwoners te betrekken bij het creëren van een gezonde leefomgeving. Meer informatie over dit project is te vinden op: www.samenactief.nl/samen-gezond-en-sportief/.