DRONTEN -Tijdens de meivakantie vinden in Biddinghuizen, Dronten en Swifterbant verschillende ouder- en kindactiviteiten plaats. Deze activiteiten worden geïnitieerd vanuit de werkgroep van het Opgroeicafé, bestaande uit De Meerpaal, FlevoMeer Bibliotheek en lokale samenwerkingspartners. “Al jaren trekken we hierin met elkaar op en we merken dat de belangstelling vanuit Drontenaren steeds groter wordt”, vertelt Claudia Jansen, projectleider van de Opgroeicafés. “Met de ouder- en kindactiviteiten hebben we ons aanbod weten te vergroten waardoor we hopelijk nog meer ouders weten te enthousiasmeren.”

De ouder- en kindactiviteiten in de meivakantie staan geheel in het boerderijthema. “Ook deze editie staat weer in het teken van gezellige en sportieve activiteiten. Ouders en kinderen gaan dan ook actief aan de slag met spelletjes als melkpakken gooien en kruiwagenrace”, vertelt Claudia. Na afloop is er ruimte om onder het genot van een kopje koffie of thee – en limonade voor de kinderen – gezellig na te praten.

Gratis deelname
De ouder- en kind activiteiten zijn bedoeld voor ouder(s)/opa(s)/oma(s) met kinderen in de leeftijd van 2 tot 6 jaar. Ook oudere broers of zussen zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen. De activiteiten zijn toegespitst op de jongste groep. Deelname is gratis, maar aanmelden is noodzakelijk. Wil je meedoen? Kijk dan per plaats voor wanneer je moet aanmelden. Dit kan via claudia.jansen@meerpaal.nl. Graag bij aanmelding aangeven om hoeveel kinderen het gaat + leeftijd (en).

Programma:

Biddinghuizen:

Datum: Dinsdag 26 april
Tijd: 15.00 uur – 16.30 uur
Locatie: Dierenpark Scharrelberg
Opgeven voor donderdag 21 april.

Swifterbant:

Datum: vrijdag 29 april
Tijd: van 10.00 uur – 11.30 uur,
Locatie: verzamelen bij Flevomeer Bibliotheek Swifterbant
Opgeven kan tot dinsdag 26 april

Dronten:

Datum: Dinsdag 10 mei
Tijd: van 10.00 uur – 11.30 uur
Locatie: Dorpsboerderij Wisentweg
Aanmelden: kan tot donderdag 5 mei

Let op: het reguliere Opgroeicafé in FlevoMeer Bibliotheek Dronten vervalt deze dag.