DRONTEN - De drukbezochte opening van de Cursistenexpositie werd afgelopen vrijdag verricht door Janita Tabak, directeur van De Meerpaal. Zij inspireerde het publiek met haar woorden over hoe kinderen het voorbeeld kunnen geven aan de volwassenen. Dat kunst niet alleen gaat over technieken en materialen, maar ook over het verhaal achter het werk, welk gevoel het je kan geven. Het publiek werd uitgedaagd het daar met elkaar over te hebben.


Nadat de opening was verricht werd daar volop gehoor aan gegeven. De tekeningen, schilderijen, sieraden, fotoseries en ruimtelijke werken werden aandachtig bekeken en besproken door de cursisten zelf, familie en vrienden.
Bijzonder in deze expositie is de toren van doosjes met daarin kunstwerken gemaakt door leerlingen van Kinderkunst. Zij verwerkten een emotie of thema in hun kunstwerk. Ook de jongeren van het Jongerenatelier werkten dit jaar aan een bijzonder project: twee groepswerken, de een over diversiteit en de ander over de situatie waarin onze aarde zich bevindt.


De werken gemaakt door cursisten die dit cursusjaar een cursus volgden bij De Meerpaal zijn nog tot 14 juli 2024 te bekijken tijdens openingstijden van De Meerpaal.