DRONTEN - De Meerpaal in Dronten organiseert op zaterdag 3 juni de ONTDEK-JE-TALENT DAG, een evenement waarbij inwoners gratis kennismaken met allerlei kunstvormen en het bijbehorend cursusaanbod. Bezoekers bekijken van 13.00 tot 17.00 uur verschillende live presentaties en doen mee aan allerlei workshops. Er is een gevarieerd programma met muziek, dans, theater en beeldende kunst.

Ontdek je talent
ONTDEK-JE-TALENT DAG is er speciaal voor iedereen die nieuwsgierig is naar waar zijn of haar talent ligt op het kunstzinnige vlak. Het is de uitgelezen mogelijkheid om een indruk te krijgen van wat De Meerpaal je daarin te bieden heeft aan kunsteducatie in het nieuwe cursusjaar dat in september start. Musicalgroepen presenteren zich en op muzikaal gebied kan er geluisterd worden naar pop-, jazz- en klassieke muziek en mag je zelf instrumenten bespelen. Ook op het gebied van dans is er van alles te doen en dat voor jong en oud. Kinderen van 6 tot en met 12 jaar kunnen bijvoorbeeld meedoen aan de workshop Jazz-Streetdance, voor volwassenen is er onder meer de workshop Klassiek Ballet. Beeldende kunst pakt uit met een zeer divers aanbod. De jongste bezoekers gaan met klei aan de slag om een zogeheten voelbeeld te maken. Volwassenen tekenen geheel in de stijl van het thema ‘Prikkel je zintuigen’ monden, neuzen, ogen, oren en handen. Een bezoekje aan de Cursistenexpositie 2023 is ook zeker de moeite waard. Gebruik je telefoon om de schilderijen tot leven te laten komen. Dit is nog maar een kleine greep uit het totale programma dat terug te vinden is op: www.meerpaal.nl/opendag.

Gezonde snoep en rondleiding
Tijdens de ONTDEK-JE-TALENT DAG krijgen we speciaal bezoek. Sjef Torrie komt langs. Deze culinair kunstenaar maakt met de kinderen de lekkerste Engelse drop, muntdrop, chocokoekjes en lolly’s. De ingrediënten zijn allemaal vegan. En bezoekers die wat meer van De Meerpaal willen zien kunnen deelnemen aan een rondleiding.