DEN HELDER - zingen en muziek maken is leuk, maar samen muziek maken is nóg leuker. Ook komend seizoen zijn er weer tal van mogelijkheden op het gebied van ensemble en musicallessen, waaronder diverse musicalklassen, projectkoren en een dwarsfluitenensemble

Bij dwarsfluitensemble Flauto weten ze als geen ander hoeveel mooie muziek er is geschreven voor fluitensembles. Docent Ivo Visser laat de cursisten kennismaken met deze muziek en dat is ook voor andere muziekliefhebbers hoorbaar. Met de diversiteit aan fluiten binnen dit ensemble is Flauto een graag geziene gast bij optredens binnen en buiten De Meerpaal. De lessen van Flauto vinden plaats op maandag van 20.00 tot 21.00 uur.

Musical voor kids. Theater, dans en zang, daar draait het allemaal om bij musical. Er zijn twee kidsgroepen, de kinderen worden op basis van leeftijd en ervaring ingedeeld in een groep en krijgen steeds grotere uitdagingen op het podium. Met elkaar wordt er gewerkt aan het maken van een kleine, eigen of bestaande musical. Na het aanleren van de belangrijkste basisvaardigheden werken de leerlingen aan de musical zelf. De lessen Musical Kids vinden plaats op donderdagmiddag van 16.15 tot 17.45 uur (6+) en van 16.45 tot 18.15 uur (8+).

Klassieke canons. In de korte cursus Klassieke Canons Zingen maak je kennis met mooie, speelse, theatrale en soms pittige canons. Canon zingen is leuk voor iedereen die graag meerstemmig klassiek zingt. Je maakt niet alleen kennis met mooie muziek, maar je werkt ook aan het vasthouden van je eigen zanglijn, het luisteren naar elkaar en verantwoordelijk zijn voor het geheel. De 10 lessen Klassieke Canons Zingen zijn op donderdagavond van 18.30 tot 20.00 uur.

Open Lesweek. Van 31 augustus tot en met 5 september is het Open Lesweek bij De Meerpaal. Belangstellenden kunnen vrijblijvend een kijkje nemen in de lesruimtes, maar mogen soms ook meedoen met de lessen. Muziek maken, schilderen, beeldhouwen, dansen, acteren: alles is weer mogelijk in het nieuwe cursusjaar van De Meerpaal Academie. Kijk op www.meerpaal.nl/open-lesweek voor het volledige aanbod.

Meer informatie. Alle lessen vinden plaats in De Meerpaal. Het is mogelijk om een gratis proefles te volgen. Voor meer informatie en het aanvragen van een proefles: www.meerpaal.nl