DRONTEN - Op 3 april 2023 start Provincie Flevoland met onderhoudswerkzaamheden aan het fietspad langs de N711 Dronterringweg. Het betreft het gedeelte tussen de ovonde "Overijsselseweg" en de rotonde "de Noord". Naast het vervangen van het asfalt door duurzaam beton, worden er ook een aantal maatregelen genomen die de veiligheid en het rijcomfort van het brom-/fietsverkeer verbeteren. Zo wordt het fietspad verbreedt en komt er op de brug over de Lage vaart een nieuwe leuning langs het fietspad. De nieuwe leuning wordt aan de zijkant van het brugdek bevestigd, in plaats van op het brugdek. Hierdoor ontstaat er meer ruimte tussen de geleiderail en de brugleuning. Ook worden de hellingen naar en van de brug over de Lage vaart minder steil gemaakt en wordt een duidelijkere markering aangebracht in de as van het fietspad.

Het asfalt wordt vervangen door (duurzaam) vezelversterkt beton. Beton heeft weinig onderhoud nodig en heeft een levensduur van ten minste 50 jaar. Een betonnen fietspad is/blijft daarnaast vlakker en stroever, waardoor het rijcomfort en de veiligheid langer is gewaarborgd

De volgende werkzaamheden worden uitgevoerd:
- Gehele asfaltverharding wordt verwijderd;
- Langs het fietspad wordt grond afgegraven voor de verbreding;
- De afgegraven grond wordt gevuld met zand en puin;
- De helling van en naar de brug wordt opgehoogd door het aanbrengen van puin en zand;
- Het aanbrengen van een nieuwe (vezelversterkte) betonverharding
- Vernieuwen van de Brugleuning;

Omleidingen

Het fietspad is afgesloten van maandag 3 april tot en met vrijdag 9 juni. De werkzaamheden vinden plaats in twee fases. Tot en met 24 april wordt er gewerkt tussen de Rendierweg en de Noord. Na24 april wordt een groter deel van het fietspad afgesloten. Dan vinden de werkzaamheden tussen de Elandweg en de Noord plaats. Voor (brom)fietsers is er een omleiding ingesteld.

Hinder Dronterringweg

Om de aan- en afvoer van materialen goed en veilig te laten gebeuren, worden er naast de afsluitingen en genoemde omleidingen voor het fietsverkeer, ook verkeersmaatregelen getroffen op de Dronterringweg. Van 3 tot 26 april wordt de Dronterringweg tussen de rotonde Rivierendreef en de rotonde 'de Noord' een aantal dagen afgesloten van 7.00 tot 16.00 uur. Het verkeer wordt dan omgeleid via de N307 Overijsselseweg. Tussen de Elandweg en de rotonde "Rivierendreef" wordt een snelheidsbeperking van 50 km/uur ingesteld en dient het verkeer rekening te houden met in- en uitvoegend werkverkeer.