DRONTEN / BIDDINGHUIZEN - Vanaf half september gaat (een deel van) de Biddingringweg tussen Dronten en Biddinghuizen op de schop, evenals de Oldebroekerweg en verschillende fietspaden in de omgeving van Biddinghuizen. Op dinsdag 5 september organiseert Provincie Flevoland daarom een inloopavond in kerkcentrum De Voorhof in Biddinghuizen over de werkzaamheden.

Werkzaamheden

  • De Biddingringweg is tussen half september en begin december zes tot zeven weken afgesloten in verband met het verbreden en opnieuw inrichten van de weg (tussen de Dronterweg en de Swifterweg). Nu sluiten de Garnaal- en de Botweg nog op de Biddingringweg aan. Deze aansluitingen verdwijnen. De aansluiting met de Palingweg blijft wel bestaan.
  • In dezelfde periode worden kapotte betonplaten op het fietspad langs de Biddingringweg vervangen.
  • Op zes locaties waar het fietspad langs de Oldebroekerweg aansluit op naastgelegen erven, wordt het fietspad uitgebroken en omhoog gebracht.
  • De Oldebroekerweg is twee weken afgesloten in verband met werkzaamheden aan de brug over de Oldebroekertocht. De werkzaamheden bestaan uit het vervangen van de voegen en het plaatsen van een nieuwe leuning.
  • Op de fietspaden langs de Elburgerbrug wordt het asfalt vervangen door beton.

Planning

De werkzaamheden duren zes tot zeven weken. Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden is de Biddingringweg afgesloten, evenals de Olderbroekerweg ter hoogte van de brug over de Oldebroekertocht. Er geldt een omleidingsroute voor het doorgaande verkeer. De werkzaamheden zijn naar verwachting begin december klaar.

Inloop

Provincie Flevoland organiseert op dinsdag 5 september aanstaande een inloopavond over de werkzaamheden. Medewerkers van de provincie en de gemeente zijn aanwezig om informatie te geven en vragen te beantwoorden. Er is geen vast programma. De inloop vindt plaats van 17.00 tot 19.00 uur bij kerkcentrum De Voorhof in Biddinghuizen (Akkerhof 3). Meer informatie is te vinden op www.flevoland.nl.