DRONTEN - Door een groeiende behoefte bij de inwoners van Dronten-Zuid heeft Tutti Gelati haar deuren in november en december geopend als ontmoetingsplek. Tijdens gesprekken met verschillende inwoners kwam telkens naar boven dat mensen met name overdag op zoek zijn naar een plek om elkaar te ontmoeten”, vertelt sociaal werker Mandy van Rijs. “In de avonduren zijn mensen vaak al voorzien van hobby’s en andere activiteiten, maar juist overdag wilden deze mensen een plek om samen te komen, spelletjes te spelen en gezellig een kop koffie te drinken. Een speciaal wijkcentrum heeft Dronten-Zuid niet, dus de samenwerking met Tutti Gelati is een perfecte combinatie.”

Iedere vrijdagochtend van 11.00 tot 12.00 uur zijn de deuren van de Italiaanse lunchroom geopend voor een kopje koffie, een spelletje of gewoon een praatje. Sociaal werker Mandy en buurtsportcoach Noureddine El Moumni zijn dan ook aanwezig. “November zagen we echt als proefperiode. We hoopten met een klein groepje enthousiaste inwoners een start te kunnen maken. Maar dit kleine groepje mondde al snel uit in een groep van ruim 20 personen”, lacht Mandy. Inwoners ervaren Tutti Gelati als een knusse plek waar velen ’s zomers graag komen. “De sfeer hier is huiselijk en we bekijken met elkaar hoe we ervoor kunnen zorgen dat iedereen zich welkom voelt. Het is absoluut geen verplichting om wekelijks aan te schuiven, maar ik heb iedere vrijdag weer zin om hier naar toe te gaan”, aldus een inwoner. Het openen van Tutti Gelati als ontmoetingsplek is een pilot en loopt in ieder geval tot eind december. Na deze periode wordt gekeken hoe er verder vormgegeven kan worden aan de behoefte van de inwoners.

Iedereen is van harte welkom om aan te schuiven, aanmelden is niet nodig. Voor vragen kun je terecht bij Noureddine El Moumni via 0630514396