DRONTEN - In het kader van ‘Samen Gezond & Sportief in de wijk en buurt’ organiseert de werkgroep van het Opgroeicafé Dronten op woensdag 29 juni de tweede editie van de Modderdag. “Tijdens deze dag staat het vrij spelen met water en zand centraal en krijgen kinderen volop de ruimte om modder te maken. Ontdekken en beleven staat voorop”, vertelt mede-organisator Claudia Jansen, sociaal werker bij De Meerpaal Welzijn. De Modderdag wordt in Dronten georganiseerd door FlevoMeer Bibliotheek Dronten, De Meerpaal Welzijn, Home Start, Icare Jeugdgezondheidszorg en KinderOpvang Dronten.

Modderdag is een landelijk initiatief van IVN, het Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid. Tijdens de Modderdag ervaren kinderen modder met bijna al hun zintuigen: voelen, ruiken, horen en zien. Spelen met modder is behalve leuk ook goed voor de ontwikkeling van kinderen. Kinderen spelen onbevangen als ze vies mogen worden en het stimuleert de creativiteit en de nieuwsgierigheid van kinderen. “En dat hebben we vorig jaar gemerkt”, aldus Marije Vos van Home Start. “Waar sommige kinderen eerst nog wat voorzichtig waren, gingen andere kinderen direct vol de modder in. Dit leverde prachtige plaatjes op.”

De Modderdag wordt op woensdag 29 juni georganiseerd bij Natuurspeeltuin Kruizenmunt (in Dronten-Zuid). De middag start om 15.00 uur en is rond 17.00 uur afgelopen. Kinderen in de leeftijd van 3 tot 8 jaar zijn van harte welkom. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Voor vragen kunt u contact opnemen met Claudia Jansen, claudia.jansen@meerpaal.nl of 06-51536434.