DRONTEN - Het kloppende hart van de gemeente Dronten zijn vrijwilligers. Dankzij actieve en betrokken burgers zijn veel sociale initiatieven mogelijk. Ben je met pensioen, heb je een uitkering, ben je om een andere reden uit het arbeidsproces of wil je naast je werk of studie iets betekenen voor een ander? Er is grote behoefte aan vrijwilligers, van alle leeftijden. Loop eens binnen bij het Matchpoint Vrijwilligerswerk in De Meerpaal. De medewerkers van het Matchpoint helpen je bij het zoeken van passend vrijwilligerswerk. Vrijwilligerswerk doen is niet alleen leuk en nuttig, maar ook leerzaam. Je ontmoet nieuwe mensen, leert een organisatie van een andere kant kennen en je draagt je steentje bij aan de samenleving.

De openingstijden van Matchpoint Dronten zijn verruimd. Vanaf heden kun je van maandag t/m vrijdag van 9.00-12.00 uur en op donderdagmiddag van 13.00-15.00 uur binnenlopen in De Meerpaal. Op het Serviceplein zitten medewerkers klaar om vragen te beantwoorden en vrijwilligers te ‘matchen’. In Biddinghuizen is er inloopspreekuur in De Binding op woensdagmiddag van 13.00-14.00 uur. En in De Steiger in Swifterbant op dinsdagmiddag van 13.00-14.00 uur.

Het Matchpoint is telefonisch en per e-mail bereikbaar: 0321 - 388 777, matchpointvrijwilligerswerk@meerpaal.nl

Vrijwilligers gezocht
Vrijwilligerswerk is er in alle soorten en maten; sociaal, administratief, jeugd, cultuur en ‘handen uit de mouwen’ werk. Van tijdelijke aard of voor een vast aantal uren per week. Er is momenteel urgent behoefte aan chauffeurs en een coördinator voor Tafeltje Dekje. Hiermee draag je actief bij aan het verstrekken van een gezonde, warme maaltijd aan inwoners van de gemeente die (tijdelijk) niet in staat zijn dit zelf te verzorgen. Matchpoint zoekt ook vrijwilligers als mantelzorgondersteuning, wandelmaatje, hulp bij jongerenactiviteiten, kookhulp, gastheer/gastvrouw of klusser. Wat je motivatie en vaardigheden ook zijn, er is van alles te doen. Voor een totaaloverzicht, check de digitale vacaturebank op https://www.meerpaal.nl/welzijn/matchpoint-vrijwilligers/