DRONTEN - De Meerpaal Academie breidt haar muzieklessen uit met een nieuwe cursus: Nuvofluit. “Dit is een dwarsfluit speciaal voor kinderen”, aldus docent Ivo Visser. “De dwarsfluit heeft vaak een magisch effect op kinderen, maar door de lengte van het instrument kun je er pas vanaf een bepaalde leeftijd op spelen.” De nuvofluit zorgt er met haar gekromde hals voor dat zelfs de jongste fluitliefhebbers al kunnen starten met muzieklessen.

In deze minicursus leren kinderen vanaf 6 jaar de beginselen van het instrument, eenvoudige ritmes en het notenbeeld. Muziekervaring is niet vereist, een dosis enthousiasme wel. De cursus bestaat in totaal uit 4 lessen en start op maandag 14 september om 15.40 uur. De lessen vinden plaats in De Meerpaal en instrumenten zijn aanwezig.

Open Lesweek
Van 31 augustus tot en met 5 september is het Open Lesweek bij De Meerpaal. Belangstellenden kunnen vrijblijvend een kijkje nemen in de lesruimtes, maar mogen soms meedoen met de lessen. Muziek maken, schilderen, beeldhouwen, dansen, acteren: alles is weer mogelijk in het nieuwe cursusjaar van De Meerpaal Academie. Kijk op www.meerpaal.nl/open-lesweek voor het volledige aanbod.

Kijk voor meer informatie over de lessen op www.meerpaal.nl/cursussen