DRONTEN - 25 januari 2020 doet Noor Jaasma mee aan het Rosa Spier harp concours. In 2010 kwam Noor als 8 jarig meisje op harples. Noor vond het een mooi instrument en samen met haar opa draaide ze vaak harpmuziek in de auto.

Al snel ging het niveau van Noor omhoog. Ze stopte er veel tijd in en hiervoor werd zij ook zeker beloond. Hoe ingewikkelder en uitdagender, hoe leuker Noor het vond en nog steeds vindt. Ook meespelen met het harpensemble van De Meerpaal hoorde erbij. In 2017 stond de volgende uitdaging op Noor haar programma. Ze wilde meedoen met het Prinses Christina Concours. Puur voor de ervaring. Zij kreeg tijdens dit concours heel mooi commentaar van de jury. In juni 2018 slaagde ze Cum Laude voor haar D-examen.

Rosa Spier Harp Concours
Om haar gemotiveerd te houden en om haar uit te dagen, heeft Noor samen met haar docente Ilse Lassche-Dekker een programma samengesteld voor het harpconcours van Nederland: het Rosa Spier Concours, ditmaal in Tilburg. Hierbij zal Noor deelnemen in de leeftijdsgroep 15-21 jaar op de (kleine) Keltische harp.

Noor speelt twee stukken, de stukken met verschillende stijlen hebben wel zo’n 30 haakjeswisselingen per stuk. Daarnaast moeten de deelnemers ook zelf 2 stukken bewerken voor de harp en deze ten gehore brengen. Kortom, een behoorlijke klus, maar Noor heeft er vooral heel erg veel zin in om dit allemaal mee te maken. Hierbij wensen we Noor veel plezier en succes!