DRONTEN - Voor verschillende theatercursussen zijn nog enkele plekken vrij. Zo kunnen de jongste theaterliefhebbers (vanaf 4 jaar) nog instromen bij de cursus Kleutertheater, starten voor kinderen vanaf 6 jaar de lessen Musical Kids en worden de echte podiumbeesten bij de cursus Productiegroep Musical Maken uitgedaagd om zelf een volledige voorstelling te schrijven én te spelen. “De diversiteit aan cursussen is groot binnen De Meerpaal”, vertelt Floor Stappers, docent bij De Meerpaal Academie. “Musical, toneel, zelf producties schrijven; ook binnen de theaterdiscipline kun je nog alle kanten op.”

Voor de allerjongsten start donderdag 28 oktober de cursus Kleutertheater. Bij deze cursus maken de leerlingen via vrolijke oefeningen kennis met theater. Floor: “We duiken in deze lessen in de belevingswereld van de kinderen en passen het theaterspel daarop aan. Iedere les is dus weer een verrassing, maar één component staat centraal: we hebben volop plezier.” De lessen Kleutertheater zijn wekelijks op donderdagmiddag van 15.45 tot 16.30 uur in De Meerpaal.

Musical Kids
Voor kinderen vanaf 6 jaar wordt tijdens de musicallessen de volle breedte opgezocht. Theater, dans en zang; alle facetten komen voorbij tijdens deze cursus. In deze lessen worden kinderen ingedeeld op basis van leeftijd (vanaf 6 jaar en vanaf 8 jaar) en ervaring. Gedurende de lessen wordt gewerkt aan een kleine musical. Op zaterdag 18 juni kunnen ouders genieten van het eindresultaat. De lessen zijn wekelijks op donderdagmiddag.

Productiegroep Musical Maken
Kinderen vanaf 14 jaar die het leuk vinden om hun eigen musical te maken, zijn bij de productiegroep Musical Maken helemaal aan het juiste adres. Floor: “We schrijven, bedenken, zoeken uit, maken én we spelen. Bij deze cursus maken en bedenken we dus echt alles zélf.” Het eerste deel van de jaarcursus bestaat uit het schrijven en ontwikkelen van de musical. In de tweede helft wordt er volop gedanst, gezongen en kruipen de leerlingen in hun rol. “Deze cursus is zo verfrissend, ook voor ons als docenten. Je weet van te voren niet hoe het gaat eindigen en dat maakt het zo mooi. Iedere les blijft voor zowel de leerling als de docent een verrassing.” De lessen vinden iedere donderdagavond plaats in De Meerpaal.