DRONTEN -Hendrik Groen komt terug naar De Meerpaal. Na 'Pogingen iets van het leven te maken' en 'Zolang er leven is', staat aankomend seizoen op donderdag 9 maart 2023 'Opgewekt naar de eindstreep' in het theater in Dronten. Het is het laatste deel in de reeks van de Dagboeken van Hendrik Groen, waarin dementie een grote rol speelt.

Over de voorstelling

Voor de laatste keer komt de meest geliefde bejaarde van Nederland naar het theater. Voor iedereen die benieuwd is hoe het Hendrik Groen vergaat na de sluiting van het verzorgingstehuis in Amsterdam-Noord. Hendrik moet constateren dat de tijd niet meer zo mild voor hem is: hij wordt steeds vergeetachtiger en begint het overzicht te verliezen. Dat levert de nodige verwarrende situaties op. Door opnieuw een dagboek bij te houden doet de dementerende Hendrik Groen in deze ontroerende komedie zijn best om grip te houden op het leven. Dat zorgt voor grappige én aangrijpende momenten met Leonie (88) en Frida (10) als trouwe vrienden.

Over Hendrik Groen

Van de dagboeken van Hendrik Groen zijn meer dan een half miljoen exemplaren verkocht. Ze werden bekroond met de NS Publieksprijs en als tv-serie uitgezonden. Ook in het theater is het een groot succes: De zalen bij 'Pogingen iets van het leven te maken' en 'Zolang er leven is', zaten avond aan avond vol.

Kaarten voor Hendrik Groen zijn gemakkelijk te reserveren via de website van De Meerpaal of aan de balie van het serviceplein.