DRONTEN - Samen plezier beleven met muziek en dans? In januari starten er weer verschillende cursussen voor kinderen. “Muziek, je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen! Met de cursus ‘Muziek op Schoot’ hebben we zelfs voor ons allerkleinsten een cursus waaraan ouders samen met hun kindje kunnen deelnemen”, vertelt Margrit Vos, manager Meerpaal Academie. “Ik vind het geweldig om te zien hoe die kleintjes al genieten van alles wat met creativiteit te maken heeft.”

Bij Muziek op Schoot kun je gezellig en ongedwongen spelen met eenvoudige instrumenten zoals sambaballen, bellenkransen en ritmestokjes. Bewegen met vrolijke materialen zoals ballen, hoepels en dansdoekjes. Bekende én nieuwe liedjes zingen. In een veilige sfeer met veel aandacht voor de kinderen. De cursus start op 8 januari en duurt 45 minuten. Van 9.00 tot 9.45 uur start de groep voor 0 tot 2 jaar en van 10.15 tot 11.00 uur de groep van 2 tot 4 jaar.

Peuterdans
Kinderen van 2 tot 4 jaar kunnen tijdens de cursus peuterdans veilig vanuit een kring, leren, kijken en luisteren naar elkaar tot ze zelf iets durven te laten zien. Door veel te herhalen, ontdekken we samen hoe je in relatie tot geluiden, materialen en muziek in een ruimte kunt dansen. Deze leerzame cursus start op 4 januari.

Kinderyoga
Ben je op zoek naar een actieve les vol ontspanning? Tijdens kinderyoga staan plezier en ontspanning voorop. Naast het uitvoeren van yogahoudingen, worden er ook oefeningen en spelletjes gedaan op het gebied van onder andere concentratie, ademhaling en evenwicht. Aan het einde van de les is er regelmatig een creatieve verwerking, bijvoorbeeld het maken van een tekening. Basisschooljuf en docent kinderyoga Aleta Schwartz vertelt: “Als juf in het basisonderwijs merkte ik dat kinderen in het dagelijks leven soms overprikkeld kunnen raken. Het lukt hen dan niet altijd om zelf de rust te vinden. Tijdens de lessen kinderyoga leren kinderen om lekkerder in hun vel te zitten.” Kinderyoga start vanaf maandag 4 januari.

Meer informatie is te vinden op de website van De Meerpaal via www.meerpaal.nl/cursussen of stel je vraag per mail activiteiten@meerpaal.nl of telefonisch 0321-388 714.