DRONTEN - De koninklijke musical ‘Diana & Zonen’ komt in februari 2022 drie avonden naar De Meerpaal in Dronten. Diana & Zonen vertelt het meeslepende verhaal over Prinses Diana, die behalve prinses vooral moeder was, vechtend voor het geluk van haar zonen.

De gloednieuwe musical schakelt heen en weer tussen het stormachtige liefdesverhaal van de jonge Lady Di en Prins Charles en de op social media overal gevolgde romance tussen Prins Harry en Meghan Markle. Met welke uitdagingen krijgen William en Harry te maken? Wat kregen de zonen van hun moeder mee?
Diana & Zonen is een liefdesverhaal over rivaliteit, schuld en romantiek, nergens zo meeslepend verteld als live in het theater van De Meerpaal.

Hooggespannen verwachtingen
De producenten van Diana & Zonen (Medialane en Theateralliantie) presenteerden in 2020 ook de voorstelling 'Hello Dolly' in De Meerpaal. Twee compleet uitverkochte voorstellingen maakten het Drontense publiek enorm enthousiast. Bij Diana & Zonen zijn de verwachtingen dan ook hooggespannen.

Rolverdeling
Ook vanwege de sterke cast waarvan de eerste twee namen bekend zijn gemaakt. Zo wordt Camilla gespeeld door zangeres en actrice Gerrie van der Klei.

En de hoofdrol is weggegeld voor Marlijn Weerdenburg; zij speelt de rol van Prinses Diana. Marlijn - actrice, zangeres en presentatrice én bekend van onder meer Moltalk en Danni Lowinski - maakt hiermee haar debuut in een dragende rol in een musical.

Een actueel onderwerp
De musical kreeg recent een extra actuele lading door het interview dat Prins Harry en Meghan Markle aan Oprah Winfrey gaven. In dit vraaggesprek, dat wereldwijd op veel televisiezenders werd uitgezonden, vertelde prins Harry dat de positie van Meghan binnen het koningshuis veel raakvlakken vertoonde met de situatie waarin zijn moeder Diana terecht was gekomen.

Miel Gouda, directeur Theater van MediaLane: “de start van de kaartverkoop stond al maandenlang van te voren gepland. Door het onthullende interview met Harry en Meghan, dat kort daarna naar buiten kwam, is de inhoud van Diana & Zonen extra urgent geworden. Voor ons is het interview vooral een bevestiging dat de musical over thema’s gaat die in deze tijd ertoe doen. Diana & Zonen gaat onder meer over vrouwen die sociale conventies doorbreken, en over hoe roddel en achterklap op sociale media het levensgeluk van mensen aantasten.”

De enorme productie ‘Diana & Zonen’ speelt slechts drie dagen in De Meerpaal. Op 22, 23 en 24 februari 2022. De kaartverkoop is reeds gestart. Tickets zijn te bestellen via het Serviceplein van De Meerpaal (telefoonnummer 0321 388 777) of 24 uur per dag via www.meerpaal.nl