DRONTEN - Afgelopen vrijdag werden er vanuit het programma 'Gezonde Leefstijl' en JOGG Dronten onder andere stappentellers uitgedeeld aan klanten van de Voedselbank. Door het uitdelen van een bidon of een stappenteller worden mensen uitgedaagd om op een laagdrempelige manier aan te slag te gaan met hun eigen vitaliteit.


Wethouder Gezondheid Irene Korting hielp mee met de actie bij de voedselbank: "De coronacrisis laat zien hoe belangrijk een gezonde leefstijl is. Daar blijven we als gemeente ook op inzetten omdat gezondheid voor iedereen belangrijk is." De wethouder sprak haar waardering uit voor de inzet van alle vrijwilligers van de voedselbank.

Tijdens de actie werden niet alleen stappentellers uitgedeeld, maar werd ook achtergrondinformatie verspreid over verschillende gezonde thema's. "Klanten ontvangen een filmpje waarin op een leuke manier wordt uitgelegd hoe je al eenvoudige aanpassingen in je leven kunt doorvoeren om net een gezondere keuze te maken", aldus Aylin van Duinen, projectleider Gezonde Leefstijl. De Voedselbank is blij met deze samenwerking. "We ervaren dit als een waardevolle samenwerking, omdat een gezonde leefstijl belangrijk is voor iedereen", vertelt Arie Burggraaf, secretaris van de Voedselbank.