DRONTEN - Op 25 oktober gaan we zien of er in Dronten en omgeving meer fans van de Stones of van de Beatles zijn. Of kan het eigenlijk prima samen op één avond tijdens de voorstelling "The Stones versus The Beatles"? Uit een poll op Facebook blijkt dat 69% een voorkeur heeft voor de ogenschijnlijk keurige Beatles uit Liverpool en 31% voor de rebelse Rolling Stones uit Londen. Deze voorkeur is echter niet terug te zien in de kaartverkoop van de voorstelling, want daar zit het Stones vak inmiddels twee keer zo vol als het Beatles vak. Dat laat je toch niet op je zitten als echte Beatles fan? Het belooft in ieder geval een enerverende avond te worden rondom het verhaal, de hits en de vete van de twee grootste bands ooit.


Achtergrond

Je was in de jaren 60 fan van de Rolling Stones of de Beatles. Ondanks dat beide bands lange tijd een goede verstandhouding hadden, probeerden ze elkaar op muzikaal gebied te overtreffen, waardoor het beste in hen naar boven kwam. In The Stones vs The Beatles Battle komt deze 'concurrentiestrijd' aan bod, maar de beste songs van deze iconen uit de popmuziek voeren natuurlijk de boventoon. De muziekvete die in de jaren 60 alle muziekliefhebbers tot op het bot verdeelde, wordt opnieuw gevoerd in het theater: koopt u uw kaart voor het Stones- of Beatlesvak?

Tijdens de voorstelling worden ook verhalen van Nederlandse betrokkenen verteld bij de legendarische optredens die zowel The Rolling Stones als The Beatles in ons land gaven. De Stones in het Kurhaus, wat hen mede daardoor wereldwijde roem en het imago van grootste rock 'n' roll band ter wereld opleverde, en de Beatles in de Veilinghal te Oostblokker, voorafgegaan door een hectische tocht door de Amsterdamse grachten.

De cast bestaat o.a. uit meestergitarist Harry Sacksioni, die al verschillende prachtige gitaarbewerkingen maakte van Beatles nummers in zijn theaterprogramma over George Harrison, While my Guitar Gently Weeps. Naast hem staan Manny Angeletti (Manny McCartney), internationaal Paul Mc Cartney's bekendste vertolker en castlid van de West End productie Let it Be, en Edward Reekers, Hubert Heeringa, Jeff Zwart, Maarten Molema én Syb -Mick- van der Ploeg.

Reserveren
De voorstelling start vrijdag 25 oktober om 20.15 uur. Kaarten voor de voorstelling kosten € 28,50. Let op dat u kaarten besteld voor het juiste vak. U kunt reserveren via 0321 388 770 of via www.meerpaal.nl. Langskomen kan natuurlijk ook. De theaterkassa op het Serviceplein is geopend op maandag tot en met woensdag van 09.00 tot 17.00 uur, donderdag en vrijdag van 09.00 tot 20.30 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.