DRONTEN - Na de eerste reeks geslaagde ouder- en kindactiviteiten in 2021 heeft de werkgroep, bestaande uit de verschillende Opgroeicafés in Dronten, besloten de activiteiten voort te zetten. Het Opgroeicafé is een initiatief van De Meerpaal en FlevoMeer Bibliotheek. “Al jaren trekken we hierin met elkaar op en we merken dat de belangstelling vanuit Drontenaren steeds groter wordt”, vertelt Claudia Jansen, projectleider van de Opgroeicafés. “Met de ouder- en kindactiviteiten hebben we ons aanbod weten te vergroten waardoor we hopelijk nog meer ouders weten te enthousiasmeren.” De eerstvolgende activiteit vindt plaats op dinsdag 22 februari in Biddinghuizen.

“In Biddinghuizen hebben ouders hun behoefte voor ouder- en kindactiviteiten uitgesproken”, vertelt Nathalie Sturkenboom van VitaalOveral, één van de samenwerkingspartners in Biddinghuizen. “Vanaf de voorjaarsvakantie starten we met het structureel aanbieden van diverse activiteiten tijdens schoolvakanties.” Ook in Dronten en Swifterbant worden de activiteiten in 2022 hervat.

Eerstvolgende activiteiten
De ouder- en kindactiviteiten zijn bedoeld voor ouder(s)/opa(s)/oma(s) met kinderen in de leeftijd van 2 tot 6 jaar. Ook oudere broers of zussen zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen. Op dinsdag 22 februari worden de activiteiten afgetrapt met een bootcamp in het Noaberpark in Biddinghuizen. De activiteit bestaat zowel uit een sportief gedeelte, als uit een puzzelgedeelte waarbij zelfs de jongsten mee kunnen doen. De bootcamp start om 15.00 uur en is rond 16.30 uur afgelopen.

Deelname is gratis, maar aanmelden is noodzakelijk. Wil je meedoen? Meld je dan aan voor vrijdag 18 februari via claudia.jansen@meerpaal.nl of bel naar 06-51536434. Graag bij aanmelding aangeven om hoeveel kinderen het gaat en welke leeftijd ze zijn. Er zijn een beperkt aantal plaatsen, dus vol=vol.