DRONTEN - Coronatest in Dronten: hoe werkt het en wanneer krijg ik de uitslag? – denieuwepraktijk.nl. Het coronavirus is inmiddels al meer dan driekwart jaar in ons land. In die tijd is er veel veranderd. Zo is het op dit moment bijvoorbeeld een stuk makkelijker om een coronatest te doen dan in het begin van de coronacrisis. Dat heeft verschillende redenen. Zo zijn er nu veel meer teststraten dan in het begin van de coronacrisis. In het begin waren er enkel de teststraten van de GGD. Deze teststraten waren nog niet zo groot en hadden daarom veel minder capaciteit. Bovendien waren er ook veel minder teststraten van de GGD in het begin van de coronacrisis.


Het begin van de coronacrisis
Toen het coronavirus net in ons land was, moest de GGD er ineens voor zorgen dat er voldoende testcapaciteit was om iedereen die last had van klachten te testen. Dit is een lastige taak aangezien er duizenden mensen waren die zich wilden laten testen. Het was eerder nog nooit nodig geweest om mensen massaal een PCR-test te laten doen. Dat maakte het nog eens extra moeilijk voor de werknemers van de GGD. Gelukkig is dat op dit moment wel anders. Er zijn naast de teststraten van de GGD ook nog eens allerlei teststraten van commerciële partijen. Dat betekent dat de teststraat is gebouwd om hier winst mee te maken. Daarom kost het ook geld om een coronatest te doen bij een commerciële teststraat. Het voordeel van de commerciële teststraten is het feit dat zij gebruik maken van de sneltest.

Een sneltest doen als je woonachtig bent in Dronten
Coronatest in Dronten: overzicht kosten en sneltest locaties. Voor mensen die in Dronten wonen kan het handig zijn om een overzicht te hebben van alle plekken waar je naartoe kunt gaan voor een sneltest. Sommige mensen vinden het namelijk moeilijk om een locatie te vinden waar zij een sneltest kunnen doen. Voor deze mensen is het erg fijn om een overzicht te hebben van de locaties waar je naartoe kunt gaan om een sneltest te doen. Een sneltest heeft veel voordelen ten opzichte van de PCR-test die ze bij de GGD gebruiken. Het voordeel van een sneltest is het feit dat je na het doen van de test in een minuut of 15 weet wat de uitslag is. Deze testmethode staat niet voor niets bekend onder de naam sneltest.

Mag je je laten testen als je geen klachten hebt?
Een ander voordeel van het doen van een sneltest is het feit dat je deze ook kunt doen als je geen klachten hebt. Dit ligt niet zozeer aan de testmethode, maar meer aan het feit dat de GGD alleen mensen die klachten hebben een coronatest laat doen. Dat doen zij om te voorkomen dat het te druk wordt in de teststraten. Gelukkig voor de mensen die zich zonder klachten willen laten testen is dit wel mogelijk bij een commerciële teststraat.