DRONTEN - Welk kind is er nou niet gek op: dansen! “Omdat je er wat ons betreft niet vroeg genoeg mee kunt beginnen, worden er ook voor de allerkleinsten gratis workshops georganiseerd”, vertelt dansdocent Hanneke Potthoff enthousiast. Op zaterdag 19 juni kunnen liefhebbers deelnemen aan de workshops Peuterdans, Kleuterdans of Jazz-Streetdance. “Waar de peuterworkshop vooral is gericht op veiligheid en lekker bewegen op muziek, wordt er bij de workshop Jazz-Streetdance al volop gewerkt aan een volledige dans.”

De workshops voor de peuters is voor kinderen in de leeftijd van 2,5 tot 4 jaar. Hanneke: “De opbouw bestaat uit veiligheid in de kring, leren kijken en luisteren naar elkaar.” Spelenderwijs worden de eerste danspasjes gemaakt. “Ik vind het altijd zo heerlijk om de puurheid van kinderen te zien. Dansen maakt ze helemaal vrij.” De workshops is van 9.00 tot 9.30 uur in De Meerpaal.

Kleuterdans

De belevingswereld van kinderen in de leeftijd van 4 tot 6 jaar speelt een grote rol bij deze workshop. “We kruipen letterlijk in de wereld van de kleuters en aan de hand van thema’s en verhalen wordt er volop gedanst op kinderliedjes en bekende muziek van deze tijd”, vertelt Hanneke. Aan de hand van spelletjes en oefeningen wordt er tijdens deze lessen ook gewerkt aan een goede lichaamshouding en het opbouwen van kracht en souplesse. De workshop vindt plaats van 9.30 tot 10.00 uur in De Meerpaal.

Jazz-Streetdance

Voor kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 10 jaar is de workshop Jazz-Streetdance. Een actieve dansles waarbij verschillende stijlen als streetdance, hiphop en musicaldans aan bod komen. Deze dansles gaat al een stuk verder en leerlingen ontwikkelen niet alleen dansgevoel, muzikaliteit en coördinatie, maar leren ook volop samen te werken. De workshop is van 10.00 tot 10.45 uur in De Meerpaal.

Komende weken organiseert De Meerpaal Academie verschillende gratis workshops of open lesdagen. Kijk voor het actuele programma op www.meerpaal.nl/kunstaanzet. Aanmelden voor één of meerdere workshops kan via activiteiten@meerpaal.nl.