DRONTEN - Het Flauto Dwarsfluitensemble, onderdeel van De Meerpaal Academie, zoekt nieuwe leden. Het ensemble bestaat uit enthousiaste dwarsfluitleerlingen van verschillende leeftijden. “Er is veel mooie muziek geschreven voor fluitensembles”, vertelt docent Ivo Visser. “Bij Flauto maak je kennis met deze muziek en treed je regelmatig op binnen en buiten De Meerpaal.

Ivo: “Door de verschillende fluitsoorten, vorm je als ensemble een soort orkest. Het samenspel is hierbij essentieel, omdat je met relatief weinig mensen de muziek speelt. Een heerlijke uitdaging voor fluitisten die al enigszins ervaring hebben met het bespelen van de dwarsluit.” Vanaf maandagavond 23 augustus start het Flauto Dwarsfluitensemble weer met de wekelijkse repetities. Liefhebbers (vanaf 16 jaar) met de nodige ervaring kunnen zich aanmelden voor dit ensemble. Het is ook mogelijk eerst een gratis proefles aan te vragen. Aanmelden kan via activiteiten@meerpaal.nl.

Open Lesweek
Van 6 tot en met 11 september is het Open Lesweek bij De Meerpaal. Belangstellenden kunnen vrijblijvend een kijkje nemen in de lesruimtes, maar mogen vaak ook meedoen met de lessen. Muziek maken, schilderen, beeldhouwen, dansen, acteren: alles is weer mogelijk in het nieuwe cursusjaar van De Meerpaal Academie. Meer informatie is te vinden op www.meerpaal.nl/openlesweek.

Kijk voor het volledige cursusaanbod op www.meerpaal.nl/cursussen. Voor vragen of aanmelden kun je ook terecht bij de cursistenadministratie via activiteiten@meerpaal.nl.