DRONTEN - De deuren van het theater in De Meerpaal gaan weer een klein beetje open. En wel speciaal en exclusief voor de afscheidsmusicals van groep 8 leerlingen van een aantal basisscholen uit de gemeente.


Na een belronde met de basisscholen bleek dat ze op zoek waren naar oplossingen voor de traditionele eindmusical van hun oudste leerlingen die na de zomer naar de middelbare school gaan. Normaliter vinden deze musicals veelal plaats in de aula van de school, maar met de huidige 1,5 meter richtlijnen bleek dat niet overal mogelijk. Het kosteloos aanbieden van de zalen en faciliteiten in De Meerpaal bleek dé oplossing, want vijf basisscholen maken er eind deze maand en begin juli dankbaar gebruik van. Een aantal scholen heeft als dank toch een vrijwillige bijdrage hiervoor gedaan.

De leerkrachten en kinderen zijn ’s middags al in het theater voor de laatste repetities. ’s Avonds kunnen de families van de ‘achtste groepers’ in een ontspannen sfeer genieten van de memorabele eindmusical en zo de basisschoolperiode van hun kinderen op een wel heel speciale manier afsluiten. De maximale zaalbezetting in De Meerpaal is in juni 30 en in juli 100 personen.