DRONTEN - Twee dansleerlingen van De Meerpaal Academie zijn onlangs toegelaten tot de dansacademie. Elsbeth de Boer (21 jaar, HBO Artez in Arnhem) en Sarah Khalay (20 jaar, HBO Academie voor Theater en Dans in Amsterdam) dromen al jaren van een vervolgopleiding binnen de dans. Sarah: “Zo lang als ik me kan herinneren heb ik een passie voor dans. Dit is een droom die uitkomt”.


Sarah en Elsbeth dans(t)en bij het Dans Lab van De Meerpaal Academie. De liefde voor dans zat er bij beide dames al van jongs af aan in, maar de passie ontstond pas echt vanaf het moment dat ze lessen volgden bij het Dans Lab. “Door de danslessen bij docent Amarinske Brands ontdekte ik dat ik verder wilde in dit vak”, aldus Elsbeth. Het Dans Lab is voor dansers die al over danservaring en –techniek beschikken. Leerlingen ontdekken hun eigen mogelijkheden en leren alles uit zichtzelf te halen om verder te ontwikkelen als danser(es). “Ik ben ontzettend trots op de meiden”, vertelt docente Amarinske. “Het is bijzonder om jongvolwassenen te begeleiden en ze als persoon, danser en artiest te zien groeien. Van de groei die mijn leerlingen doormaken, gaat mijn docentenhart sneller kloppen.”

De passie voor dans spat van de groep af
Het Dans Lab bestaat uit een gezellige en gemotiveerde groep van 12 tot en met 21 jaar. De passie voor dans is echt zichtbaar. Sarah: “Het is fijn dat je met deze groep gepassioneerde dansers de liefde voor dans samen kunt delen. Het maakt dat je als individu én als groep naar een hoger niveau wordt getild.” Het plezier hebben in jezelf ontwikkelen en als groep nieuwe uitdaging aan te gaan, heeft al laten zien dat dit resulteert in succesvolle dansoptredens. Je leert diverse choreografieën (vanuit moderne-contemporay dans) en je leert om je eigen choreo’s te maken. Daarnaast wordt er volop gebruikgemaakt van verschillende gastlessen en is de groep verbonden met het amateurdansveld door ook buiten De Meerpaal deel te nemen aan diverse danspodia, waaronder open dagen en wedstrijden.

Audities
Voor komende seizoen is het Dans Lab op zoek naar dansers. Heb je interesse? Meld je dan aan voor de audities. De audities voor Danslab zijn op donderdag 17 september (van 17.15 tot 19.45 uur, de auditie bestaat uit twee delen). Aanmelden kan tot 1 september door te mailen naar activiteiten@meerpaal.nl

Ook bij Showgroep Spirit is nog plek voor nieuwe dansers. Deze auditie is op maandag 7 september van 19.00 tot 20.00 uur Aanmelden kan tot 1 september door te mailen naar: activiteiten@meerpaal.nl

Geef bij aanmelding door voor welke dansgroep je auditie wil doen, hoeveel danservaring je hebt en wat je motivatie is. Het is ook mogelijk om voor beide dansgroepen auditie te doen. Kijk voor meer informatie over de lessen op www.meerpaal.nl/cursussen.