DRONTEN - Wandelen kan altijd en overal. De Nationale Diabetes Challenge is een 20 weken durend wandelprogramma van de Bas van de Goor Foundation. Samen wekelijks wandelen in de buurt is goed voor je gezondheid en daarnaast ook gezellig. In Dronten wandelen we onder de naam Dronten wandelt samen, omdat alle inwoners die in beweging willen komen, mee mogen doen. SportinDronten en een vrijwilliger begeleiden de trainingswandelingen. “Met het verspreiden van ons verhaal hopen we nog meer inwoners te ondersteunen om in beweging te komen”, aldus Marjo de Groot van De Meerpaal/ SportinDronten.

Start wandelingen

Op maandag 13 mei aanstaande start de eerste trainingswandeling vanaf de accommodatie van Atletiek Vereniging Flevo Delta, Educalaan 18 in Dronten. We houden rekening met ieders wandelniveau. Het is daarom niet erg als je (nog) niet zo ver kunt lopen. Samen trainen we voor een wandelafstand van 3 of 5 km.

Wil je meer informatie mail naar marjo.degroot@meerpaal.nl of bel 06-22761992. Wil je je aanmelden voor de wandelingen ga dan naar www.nationalediabeteschallenge.nl/dronten/ De Nationale Diabetes Challenge wordt feestelijk afgesloten op het NDC Festival op 28 september in Arnhem.

In de afgelopen 9 jaar heeft de Nationale Diabetes Challenge de positieve effecten van bewegen aangetoond. Onderzoek laat zien dat deelnemers afvallen, beter in hun vel zitten en vaak minder medicatie nodig hebben. Deelnemers rapporteren een betere kwaliteit van leven en hebben meer sociale contacten gekregen. De Challenge biedt dus een laagdrempelige, veilige en effectieve opstap naar beweging.