DRONTEN - De deuren van De Meerpaal zijn weer geopend en ook in de wijken is er weer steeds meer mogelijk. Afgelopen zaterdag brachten docenten van theaterschool KARAKTER theater letterlijk in de wijken. In Biddinghuizen, Swifterbant en op drie plekken in Dronten werden er korte workshops theater en zang gegeven. In de Grote Zaal van De Meerpaal werd zaterdag als vanouds gedanst met dansleerlingen van De Meerpaal. “Het is genieten om alle leerlingen weer bij elkaar te hebben en samen te genieten van dezelfde passie”, aldus Hanneke Potthoff, dansdocent bij De Meerpaal.

Hanneke: “We hebben de leerlingen afgelopen maanden ontzettend gemist en toen we hoorden dat de deuren eindelijk weer open mochten, vonden we het tijd voor een dansfeest.” Dansleerlingen genoten deze dag van een dansworkshop en sloten af met een dansfilm. Niet alleen de docenten hebben de fysieke lessen gemist, ook de leerlingen zelf sprongen een gat in de lucht. “Het was echt zo gaaf om weer op het theaterpodium ín de spotlights te staan. Op dat moment besefte ik me pas hoe erg ik het gemist heb”, vertelt een dansleerling.

Theater in de wijk

In alle dorpskernen hebben kinderen en volwassenen meegedaan met de theater- en zangworkshops. “Afgelopen zaterdag was een mooi moment om onze theaterlessen te promoten”, aldus Coby Beck, theaterdocent bij De Meerpaal. “Je merkt echt aan mensen dat ze weer zin hebben om het stof eraf te poetsen en lekker aan de slag te gaan.” Ook theaterleerling Demi deed mee met één van de workshops en wist de lessen bij De Meerpaal Academie mooi samen te vatten: “Je leert nieuwe kinderen kennen, samenwerken en je mag lekker zingen en gek doen. Super tof!” Voor liefhebber start vanaf 14 juni een minicursus Acteren voor kinderen van alle leeftijden. Tijdens deze minicursus ontdek je in vier lessen of de cursus bij je past.

Komende weken organiseert De Meerpaal Academie verschillende gratis workshops of open lesdagen. Kijk voor het actuele programma op www.meerpaal.nl/kunstaanzet.