DRONTEN - De Meerpaal ondersteunt op dinsdagmiddag 10 oktober WachtVerzachter bij een aantal activiteiten in het kader van de Dag van de Mentale gezondheid. De middag start om 16.00 uur in basisschool De Brandaris.

Qi gong en Smoothies

De deelnemers starten met een les Qi gong. Deze ontspannende activiteit maakt deel uit van de Chinese leer en verbetert je lichamelijke en geestelijke gezondheid. Daarna staat om 17.00 uur smoothies maken op het programma. Dat wordt gedaan bij de paarse camper van De Meerpaal die die middag bij het Johan Cruyff Court in Dronten Zuid staat.

Hulp voor inwoners met problemen op mentaal gezondheidsvlak

De afdeling welzijn van De Meerpaal staat klaar voor inwoners die te maken hebben met bijvoorbeeld angst, depressiviteit of stress. Door erover te praten geven de sociaal werkers en jongerenwerkers deze inwoners mee dat ze er niet alleen voor staan. Ook een doorverwijzing naar de juiste instanties, zoals ggz, kan al het verschil maken. Inwoners kunnen ook terecht bij WachtVerzachter. Deze organisatie biedt met ervaringsdeskundigen ondersteuning bij mentale kwetsbaarheid. Ga naar de websites www.meerpaal.nl/mentale-gezondheid of www.wachtverzachter.nu voor meer informatie en om in contact te komen met de juiste personen.

Meedoen aan de Dag van de Mentale Gezondheid Drontenaren die mee willen doen aan de Dag van de Mentale Gezondheid melden zich aan via www.meerpaal.nl/mentale-gezondheid. Deelname is gratis.