DRONTEN - Elke dinsdagmiddag van 13.30 - 15.00 uur leert een groep actieve ouderen in De Meerpaal countryline dansen van een deskundige vakkracht. Het is ook een moment van gezellig samenzijn.

De 86-jarige Hennie gaat er wekelijks met veel plezier heen. “Het geeft een heerlijke energie om samen op muziek te dansen met een groep enthousiaste mensen. Je gebruikt je spieren weer eens anders. Het leukste is het om het met een grote groep te doen, maar helaas zijn er de laatste tijd wat mensen gestopt. Veel cursisten zijn al op leeftijd, dus haken er vaker mensen af. Als je ouder wordt, is het afwachten hoe lang je een activiteit kunt blijven doen. Maar juist door te dansen en ook door de sociale contacten blijf je fysiek en mentaal fit. Er is nu nog een kleine groep over. We hebben het heel gezellig met elkaar, maar toen de groep nog dertig man en vrouw sterk was, was het nog leuker”, aldus Hennie.

Daarom is de groep nu op zoek naar nieuwe cursisten. Nog tot eind mei gaan de danslessen door. Daarna starten ze weer in september, in het nieuwe cursusjaar van De Meerpaal. Iedereen die wil aansluiten bij deze cursus, kan zich aanmelden (ook voor een proefles) via activiteiten@meerpaal.nl of bellen met 0321-388777.