DRONTEN - Grand Café De Meerpaal schrijft een wedstrijd uit speciaal voor alle amateurkunstenaars in de gemeente Dronten. Het winnende kunstwerk komt een jaar lang op een prominente plek in het Grand Café te hangen. Binnen het thema ‘Dromen’ worden kunstenaars uitgedaagd om een passend kunstwerk te ontwikkelen. “Welke vorm je hierin kiest, staat volledig vrij”, vertelt Monique Hanekamp, kunstenaar en docent bij De Meerpaal Academie. “We hebben deze kunstwedstrijd eerdere jaren ook uitgezet en het blijft me verbazen over hoeveel creatief talent hier rondloopt.”

Deelnemers mogen zelf bepalen in welke vorm zij een kunstwerk ontwikkelen, als het maar past binnen de gestelde kaders: minimaal 1 bij 1 meter en maximaal 2 bij 2 meter. Monique: “Door de kaders zo beperkt mogelijk te houden, kan de creatieve geest volledig los gaan. Juist dat levert spectaculaire inzendingen op. Het thema kan namelijk op allerlei manieren toegepast worden.” Voor dit jaar is gekozen voor het thema dromen, naar aanleiding van een gedicht van Marjolein Westendorp, stadsdichter van de gemeente Dronten.

Winnaar
Alle ingezonden kunstwerken worden vanaf 30 november geëxposeerd op het binnenplein van De Meerpaal waarna ze beoordeeld worden door een vakkundige jury. Op 10 december wordt de winnaar bekendgemaakt. Het winnende kunstwerk zal een jaar lang te zien zijn in het Grand Café en de winnaar ontvangt een diner voor twee.

Aanmelden kan tot uiterlijk 15 november via Monique.Hanekamp@meerpaal.nl. De gemaakte kunstwerken kunnen op 26 en 27 november ingeleverd worden bij De Meerpaal.