DRONTEN - De Meerpaal Welzijn staat midden in de samenleving. Ook tijdens deze coronacrisis. Ondanks dat alle activiteiten en diensten tijdelijk zijn afgelast staan de medewerkers klaar voor de inwoners van de gemeente Dronten.


Heeft u een vraag of behoefte aan een praatje, bel ons dan op het nummer van De Meerpaal tel. 0321-388777. Je wordt dan doorverbonden met een van onze medewerkers.

Jongerenwerk
Heb je een vraag of wil je advies, vraag het aan de jongerenwerkers. Kijk op www.meerpaal.nl/welzijn/jeugd-en-jongeren/voor meer informatie over de telefoonnummers en social media pagina’s van de jongerenwerkers. De jongerenwerkers plaatsen regelmatig leuke raadsels. Ook delen zij belangrijke informatie voor jongeren via de social media kanalen.

Buurtsportcoaches
Op de Facebook pagina van Sport in Dronten kan je dagelijks een sport challenge volgen. En je kan Buurtsportcoach Pim nu ook op Instagram vinden. Wil jij weten waar de buurtsportcoaches mee bezig zijn de komende tijd en wil je zelf fit blijven? Volg ons dan op Facebook (facebook.com/sportin.dronten.3/) of Instagram(pim.buurtsportcoach).

Welzijn in de Wijk
Naast de online bereikbaarheid zijn de medewerkers uit de Welzijnsteams ook met enige regelmaat in de wijk aanwezig, uiteraard wordt er rekening gehouden met de voorschriften van het RIVM. Omdat niet iedereen online actief is, of ons online weet te vinden, doen de welzijnswerkers af en toe een rondje in de wijk om te kijken wat er leeft in de wijk. We kijken wat voor vragen er zijn en helpen mee om een stukje bewustwording te creëren rondom de RIVM adviezen. Zo kunnen jongerenwerkers bijvoorbeeld groepen jongeren aanspreken om niet samen te scholen en samen met hen naar op zoek gaan naar alternatieven.

Tafeltje Dekje
De maaltijdservice Tafeltje Dekje gaat gewoon door. Coloriet en De Meerpaal Welzijn werken hard om aan de vraag te blijven voldoen van de inwoners. Er is momenteel meer vraag naar deze dienst en de medewerkers en vrijwilligers werken elke dag hard om iedereen te voorzien van een dagelijkse maaltijd.

Contactpunt ZamenEen
Juist in deze tijd van het coronavirus is hulp en ondersteuning nodig. Heeft u behoefte aan een luisterend oor, heeft u extra hulp nodig of misschien wilt u juist iemand helpen? Inwoners van Dronten, Biddinghuizen en Swifterbant kunnen bellen met het Contactpunt van ZamenEen op telefoonnummer: 088-2802802. Uw vraag wordt opgepakt door ZamenEen.

Meer informatie is te vinden op www.zamen-een.nl