DRONTEN - De komende weken is De Meerpaal extra verlicht om als middelpunt van Dronten kracht en warmte uit te stralen. “Creativiteit drijft de mens, dus ook in lastige tijden als deze blijven we zoeken naar mogelijkheden”, vertelt Johan Boonekamp, interim-bestuurder van De Meerpaal. “Je kunt besluiten alle lichten te doven en de deuren te sluiten of je maakt gebruik van je centrale plek in de maatschappij en je creëert een baken van licht. Dat laatste hebben we gedaan.” Met een extra kleurrijk gebouw hoopt De Meerpaal een lichtpuntje te zijn voor iedereen die dat nodig heeft.

“In deze tijden kun je niet heel veel meer dan er voor elkaar te zijn en dat is juist de boodschap die we met dit lichtoffensief willen uitstralen”, aldus Johan Boonekamp. “We zijn er voor een ieder die het nodig heeft. Middels een belletje, een online gesprek of eventueel een frisse wandeling in de buitenlucht. De deuren zijn weliswaar grotendeels gesloten, ons werk gaat door waar kan en mag.” Ook nodigt De Meerpaal de inwoners uit om in beweging te blijven. “De gezonde leefstijl is momenteel een pijnlijk actueel onderwerp. Dagelijks zetten onze buurtsportcoaches Drontenaren in beweging. Nu vele activiteiten momenteel niet kunnen plaatsvinden, nodigen we inwoners uit een lekkere wandeling te maken en daarbij te genieten van ons verlichte gebouw. Wandel dus vooral even langs.”

Winactie
Liefhebbers worden uitgedaagd om tijdens hun wandeling een foto te maken van het gebouw en dit te delen op Facebook of Instagram met daarbij de hashtag #DeMeerpaalGeeftKleur. Tag daarbij De Meerpaal zodat we niemand vergeten. De foto mag ook gemaild worden naar communicatie@meerpaal.nl. Zodra de spotlights weer aan mogen, ontvangt de winnaar een cadeaubon voor een voorstelling naar keuze (2 personen).