DRONTEN - Creatievelingen kunnen ook komend seizoen hun ei kwijt bij de verschillende beeldende workshops van De Meerpaal. Zo start er voor kinderen binnenkort de cursus Kinderkunst, kunnen jongeren terecht in het Jongerenatelier en starten voor volwassenen de cursussen Beeldhouwen en Tekenen en Schilderen (basis). In de ateliers van De Meerpaal zijn alle middelen en materialen aanwezig om je creativiteit tot uiting te brengen. Voor al deze cursussen geldt dat er nog enkele plekken beschikbaar zijn.

Als kind raak je geboeid door kleuren, verf en materie zoals klei, hout, steen en gevonden materialen. Hoe fijn is het om ermee te experimenteren? In de cursus Kinderkunst in De Meerpaal krijgen leerlingen een uitdagend programma van beeldende lessen. Elke week heeft de docent een nieuwe opdracht om met verschillende materialen te werken. Leef je uit in creativiteit en verwonder je over je eigen fantasie en talent. Een deel van je creaties gaan we tentoonstellen in de expositie aan het eind van het cursusjaar. De cursus Kinderkunst is geschikt voor kinderen van 6 tot en met 9 jaar en vindt wekelijks plaats op dinsdag van 15.46 tot 16.45 uur.

Een mix van beeldende activiteiten bij het Jongerenatelier
Wil jij verder met jouw creativiteit? In het Jongerenatelier van De Meerpaal werk je met materialen als papier, hout, schildersdoek, klei en nog veel meer. Kom tekenen, schilderen, sjabloneren, collages lijmen en je verwonderen over wat kunstenaars maken. Wij bieden jou die creatieve ruimte. Deze cursus is iedere dinsdagavond van 18.45 tot 20.15 uur.

De kunst van het beeldhouwen
Bij de cursus Beeldhouwen ga je aan de slag met verschillende materialen en leer je verschillende technieken zoals boetseren, mallen maken, gieten en meer experimentele technieken. Voor wie zich zorgen maakt dat de cursus niets voor hem of haar is omdat hij of zij niet kan tekenen, heeft docent Frans één boodschap: “Dat maakt helemaal niets uit, ik kan ook niet tekenen! Als je enigszins handig bent en niet bang bent voor vieze handen kun je je heerlijk uitleven tijdens deze cursus.” De cursus vindt wekelijks plaats op woensdag van 19.30 tot 22.00 uur.

Tekenen en Schilderen Basis
Bij de basiscursus Tekenen en Schilderen werk je aan opdrachten zoals stilleven tekenen of landschap schilderen. Daarnaast worden cursisten uitgedaagd na te denken over de inhoud van het kunstwerk. Zo leer je niet alleen heel goed kijken en weergeven wat je ziet, je leert ook nadenken over wat je maakt en waarom je bepaalde keuzes maakt. De cursus vindt plaats op woensdag van 19.30 tot 22.00 uur en op donderdag van 9.00 tot 11.30 uur.

Open Lesweek
Van 31 augustus tot en met 5 september is het Open Lesweek bij De Meerpaal. Belangstellenden kunnen vrijblijvend een kijkje nemen in de lesruimtes, maar mogen soms ook meedoen met de lessen. Muziek maken, schilderen, beeldhouwen, dansen, acteren: alles is weer mogelijk in het nieuwe cursusjaar van De Meerpaal Academie.

Meer informatie
Het is mogelijk om een gratis proefles te volgen. Voor meer informatie en het aanvragen van een proefles kijk op onze website.