DRONTEN - De Meerpaal start rond midden augustus de voorverkoop voor het nieuwe ‘theaterseizoen 2021/22’. Maar… als verrassing zijn er per direct al vijf nieuwe theatervoorstellingen in de verkoop. Dat zijn: ‘Dolfje Weerwolfje’, ‘The Rocky Horror Show’. ‘nijntje de musical’, ‘Bertolf’ en Tineke Schouten!

Dolfje Weerwolfje
Op zaterdag 18 september om 14.30 uur schittert ‘Dolfje Weerwolfje’ in de Grote Zaal van De Meerpaal. Dolfje Weerwolfje is een spannende musical voor het hele gezin, gebaseerd op de succesvolle kinderboekenreeks van Paul van Loon.

The Rocky Horror Show
Op zaterdag 25 september om 20.15 uur geldt: ‘dont’ dream it, be it!’Genomineerd voor vijf Tony Awards, is de ‘Rocky Horror Show’ wereldwijd een fenomeen en een absolute must see! Een avond vol onweerstaanbare rockmuziek waarbij stilzitten lastig is. Een avond waarop eindelijk ALLES weer mag. De wereldhit komt voor het eerst naar Nederland én naar De Meerpaal! Met onder andere Sven Ratzke, Esmée Dekker, Ellen Pieters, Samir Hassan en Yoran de Bont.

nijntje de musical
Zaterdag 2 oktober staat ‘nijntje de musical’ twee keer op de planken. Met nijntje wordt de eerste theaterervaring een feest voor peuters én ouders. Beleef de avonturen van het wereldberoemde konijntje en haar vriendjes en geniet van de verhalen! Vóór de eerste en ná de tweede voorstelling kunnen kinderen en ouders smikkelen bij een speciaal kindermenu in het Grand Café van De Meerpaal.

Bertolf
Zondag 17 oktober om 15.00 uur staat Bertolf in de Grote Zaal met ‘Happy in Hindsight’! Het nieuwe programma van de singer/songwriter. De in Dronten geboren topmuzikant speelt muziek van zijn nieuwste album, getiteld Happy in Hindsight én zijn mooiste liedjes van vorige platen. Al dit fraais wordt aangevuld met songs van zijn muzikale helden. Mis het niet, want dit belooft een grandioos muzikale middag te worden!

Tineke Schouten
Al vierentwintig shows toonde Tineke Schouten allerlei types, imitaties van beroemdheden met hun eigenaardigheden. En nu voor de 25stejubileumshow ‘Dubbel’ kan ze niet wachten om het publiek weer te laten lachen om splinternieuwe types met hun menselijke tekortkomingen. Tineke speelt vrijdag 19 en zaterdag 20 november om 20.15 uur haar nieuwe voorstelling in De Meerpaal.

De kaartverkoop: nét even anders dan ‘normaal’
De Meerpaal start rond eind augustus de kaartverkoop voor ongeveer de helft van het theaterprogramma. Voor voorstellingen die tussen september 2021 en januari 2022 spelen, koopt het publiek dan tickets.

En de rest dan?
De periode ná januari publiceert De Meerpaal gefaseerd. Met stappen maakt het theater – op een later moment – telkens enkele voorstellingen bekend waar de verkoop dan voor start. Dat gebeurt onder andere online op de sociale media en via de theaternieuwsbrief van De Meerpaal. Houd die twee dan ook goed in de gaten!

Waarom niet alle voorstellingen in één keer in de verkoop?
De theaterbeleving creëert De Meerpaal veilig en vertrouwd. Voorlopig kent dat nog enkele beperkingen, zoals dat publiek op 1,5 meter afstand van elkaar zit. Wat vaststaat is dat vanaf september kleine én grootse voorstellingen op de podia staan.

Wat er op de langere termijn (eind januari tot en met het einde van ons theaterseizoen in juli 2022) mogelijk is?
Dat weet niemand exact. Daarom houdt De Meerpaal de ontwikkelingen continu in de gaten en richt het verkoopproces dit jaar iets anders in dan normaal. Zo probeert het theater in lockdown-situaties veel verschuivingen, annuleringen en teleurstellingen te voorkomen.

Directeur van De Meerpaal Hans Maris over deze verkoopmethode: “we blijven positief en denken voor nu zéker niet aan die locakdowntermen. We kijken ontzettend uit naar het nieuwe theaterseizoen. Centraal daarin staat dat we ons theaterpubliek met zekerheid onvergetelijke theatermomenten laten ervaren. Er komt genoeg moois voor iedereen naar onze podia en iedereen kan daar als vanouds van genieten!”

Reeds in de verkoop
Daarnaast stonden er ook al een aantal voorstellingen in de verkoop. Voorstellingen die De Meerpaal eerder publiceerde of producties die verschuivingen uit het vorige seizoen zijn. Denk bijvoorbeeld aan: klassieke muziek van ‘Dutch String Collective’. Een verfrissende avond cabaret met Kees van Amstel. Een ritmisch theaterconcert met ‘Slagerij van Kampen’. En de grootse musical ‘Diana & Zonen’, die maar liefst drie avonden de absolute top op het gebied van musical naar Dronten brengt!

Kaarten voor voorstellingen zijn 24 uur per dag te koop op www.meerpaal.nl of tijdens openingstijden via het Serviceplein van De Meerpaal, eveneens bereikbaar op: 0321 388 777.