DRONTEN - De verkoop voor deel 1 van het theaterseizoen 2021/22 van De Meerpaal is gestart. Toneel, show, cabaret, musical en muziek; goednieuwe voorstellingen passeren de revue. Eén ding staat vast: het theater in De Meerpaal wordt mooier dan ooit!

De beste familievoorstellingen
Het theaterseizoen start met een aantal leuke familievoorstellingen. Denk aan de geweldige familiemusical ‘Dolfje Weerwolfje’ én ‘nijntje de musical’ met daarin het wereldberoemde konijn. Daarnaast wordt de herfstvakantie gegarandeerd grandioos met de populaire ‘De Waanzinnige Boomhut van 52 verdiepingen’ en ‘André het Astronautje’, geïnspireerd op de ervaringen van astronaut André Kuipers.

Genoeg te lachen!
Ook het genre cabaret is goed vertegenwoordigd. Theaterprogrammeur Frens te Kiefte: “het wordt tijd om samen meer te lachen! Dat lukt zéker bij cabaretiers als Ronald Snijders, Fabian Franciscus, Annick Boer, Kees van Amstel, Steven Brunswijk, Paul Haenen met ‘Haenen brengt vreugde’, Nesim El Ahmadi, Martine Sandifort, Soundos en de heren van Rundfunk. Ook Veldhuis & Kemper en Tineke Schouten maken er weer een top show van.”

Musicals; van ‘Rocky Horror’ tot ‘Diana’.
Over top shows gesproken. Met ‘The Rocky Horror show’ komt er een cultmusical naar Dronten. Wereldwijd een fenomeen en een absolute must see. De hoofdrol is weggelegd voor Sven Ratzke, een unieke artiest en personality. In juli ging deze voorstelling in première en werd in recensies van alle landelijke media beloond met vier of vijf sterren.

Even veelbelovend is de musical ‘Diana & Zonen’ die maar liefst drie avonden in De Meerpaal speelt. Deze koninklijke musical vertelt het meeslepende verhaal over Prinses Diana, die behalve prinses vooral moeder was, vechtend voor het geluk van haar zonen.

Muziekparels
Het Carel Kraayenhof Quartet viert ‘100 jaar Piazolla’. En de rasmuzikant Bertolf komt met zijn ‘Happy in Hindsight-tour’ naar Dronten net als Jimmy Coburn die met ‘The John Lennon Songbook’ een memorabel theaterconcert neerzet. Het grote gezelschap ‘Gospel Boulevard’ brengt vlak voor Kerstmis heerlijke gospel naar de theaterzaal. Ook ‘Piano Man Band’ (Billy Joel & Elton John tribute), ‘De Eeuw van Harry Belafonte’ (met onder andere Leoni Jansen en Izaline Calister) en ‘The African Mamas’ staan op muzikaal vlak hun mannetje.

Programmeur Frens: “ikzelf zelf kijk ook enorm uit naar de voorstelling van Dominic Seldis, Music Maestro!’. Deze bekende en sympathieke Engelsman brengt negen topmuzikanten mee en presenteert een show vol humoristische en persoonlijke verhalen, waanzinnige videobeelden én natuurlijk prachtige muziek.

Show; kennismakingsactie
Frens vervolgt: “Even bijzonder wordt ‘Unseen’ van de Jakop Ahlbom Company. Een compleet ander genre dat niet in één woord te omschrijven valt. ‘Show’ komt het beste in de buurt. De makers hebben een unieke visuele stijl en de voorstelling wordt fysiek, poëtisch en humorvol. We willen het publiek van De Meerpaal graag kennis laten maken met dit gezelschap. Daarom kan het publiek voor vijftien euro deze voorstelling beleven!”

Toneel en theatercolleges
Grote toneelspelers als Willeke van Ammelrooy en Wilbert Gieske spelen in het moordmysterie ‘The Mousetrap’ en acteur Daniel Boissevain schittert in de toneelthriller ‘De Schuldige’.

Op theatercollege-gebied komt een van Nederlands meest succesvolle filmmakers Martin Koolhoven met ‘Klassiekers met Koolhoven’ naar De Meerpaal. Een niet te missen voorstelling voor iedere filmliefhebber. En bestsellerauteur Wouter de Jong brengt met ‘Mindgym on Tour’ een interessant theatercollege op de planken.

Kaartverkoop en verkoop deel 2
Koop voor de in totaal 51 boekbare voorstellingen 24 uur per dag je tickets op www.meerpaal.nl en via het Serviceplein op het nummer 0321 388 777.

Deel 2 van het theaterseizoen (jan. t/m jul. 2022) gaat later in de verkoop. Vanaf september publiceert De Meerpaal gedurende tien weken wekelijks vier nieuwe voorstellingen die in deel 2 van het seizoen te zien zijn. Er komt dus nóg meer moois naar Dronten!