DRONTEN - Sport in Dronten van De Meerpaal start vanaf dinsdag 19 september een tweede groep GoldenSports. Dit beweegprogramma voor 55-plussers is bedoeld voor inwoners die weer of meer willen bewegen. Wellicht hebben deze senioren dit advies van hun huisarts of fysiotherapeut ook al gekregen. De wekelijkse lessen vinden plaats in de buitenlucht. Bewegen is goed voor je lichaam en je blijft er fit en vitaal door. Daarnaast train je je spieren en hou je je conditie op peil. De kans op bijvoorbeeld botbreuken bij een val wordt zo verkleind.

Grote vraag naar buitentraining

De lessen voor de tweede groep GoldenSports vinden, net als die voor de eerste groep, plaats op het Ontmoetingspark Buiten!, naast het dierenpark aan de Dukdalf 2 in Dronten. De trainingen duren een uur en zijn elke dinsdag van 11.00 tot 12.00 uur. “De huidige groep groeit uit zijn jasje en er blijven vragen komen van inwoners voor een afwisselende buitentraining, die ook nog goed betaalbaar en super gezellig is”, vertelt Marjo de Groot van Sport in Dronten/De Meerpaal.

Fitheid en ontmoeting

De tweede groep start in de NOC*NSF Nationale Sportweek, die dit jaar van vrijdag 15 tot en met zondag 24 september is. Bij elke training is er aandacht voor coördinatie, spierkracht, balans, lenigheid en spel. Een ervaren buurtsportcoach biedt gevarieerde trainingen aan, waarmee deelnemers werken aan hun fitheid. Dat kan dan weer leiden tot een verandering in de mindset. Lekker in je vel zitten betekent bijvoorbeeld ook gemakkelijker omgaan met veranderingen.

Naast beweging speelt ook ontmoeting een belangrijke rol. Veel deelnemers drinken na de training nog koffie of thee met elkaar. De afspraken die dan gemaakt worden om met elkaar ook andere activiteiten te gaan doen, vergroten het netwerk.

Meedoen?

Je kunt GoldenSports gratis uitproberen. Volg twee gratis proeflessen en kom erachter of het iets voor jou is. Daarna zijn de kosten €3,50 per les of €31,50 voor een strippenkaart, die goed is voor 10 lessen. Deze strippenkaart is te verkrijgen bij De Meerpaal. Inwoners die een toegankelijkheidsbijdrage hebben kunnen de Pas van Dronten inzetten.

Voor aanmelding en/of informatie over GoldenSports kunt u mailen naar marjo.degroot@meerpaal.nl of bellen met 06 22 76 19 92.