DRONTEN - Vanaf zaterdag 28 augustus start De Meerpaal met een nieuwe dansreeks Urban Dance voor kinderen en jongeren vanaf 12 jaar. De lessen presenteren urban dans in zijn volle breedte. Een paraplubegrip voor allerlei dansstijlen die op straat en in clubs zijn ontstaan, zoals Hiphop, popping, locking, breakdance en house dance. “Het is een dansvorm uit de openbare ruimte die zich, in tegenstelling tot dans die in de studio is uitgedacht, onderscheidt door een sterke hang naar improvisatie en interactie met andere dansers en publiek”, vertelt docent Michell Rojas. Tijdens de danslessen leren de leerlingen hoe belangrijk ritme, muzikaliteit en inlevingsvermogen zijn bij het uitvoeren van de coole moves. Ook wordt er hard gewerkt aan conditie en uithoudingsvermogen door middel van een korte power opwarming, door intensieve danscombinaties en een coolingdown.

Open Lesweek
Van 6 tot en met 11 september is het Open Lesweek bij De Meerpaal. Belangstellenden kunnen vrijblijvend een kijkje nemen in de lesruimtes, maar mogen vaak ook meedoen met de lessen. Muziek maken, schilderen, beeldhouwen, dansen, acteren: alles is weer mogelijk in het nieuwe cursusjaar van De Meerpaal Academie. Meer informatie is te vinden op www.meerpaal.nl/openlesweek.

Kijk voor het volledige cursusaanbod op www.meerpaal.nl/cursussen. Voor vragen of aanmelden kun je ook terecht bij de cursistenadministratie via activiteiten@meerpaal.nl.